AB'nin en ırkçı halkı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ABnin en ırkçı halkı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 15:58

Avrupa Birliği (AB) ülkelerini kapsayan bir anketin sonuçları, Kıbrıslı Rumların "Avrupa'nın en ırkçı ve yabancı korkusu taşıyan kişileri" olduğunu ortaya koydu.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, "Kıbrıs Avrupa Ãœniversitesi" tarafından, "Avrupa Toplumsal AraÅŸtırma Programı" çerçevesinde, Eylül-Aralık 2008'de yapılan araÅŸtırmanın sonuçları Eylül 2009'da açıklandı.Â

Güney Kıbrıs'ta 1600 haneyi kapsayan anketin sonuçlarına göre, "krizde, ırkçılık, şüphecilik ve dine aşırı düşkünlükte bir numara" olan Kıbrıslı Rumlar, ırkçılık ve yabancı korkusu konusunda tüm AB ülkelerini geride bıraktı.

Araştırmanın sonucunda, Kıbrıslı Rumların, diğer ülkelere oranla, toplumun diğer fertlerine çok daha az güven duyduğu ve dinlerine aşırı bağlı oldukları ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan Rumların büyük çoğunluğu da yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine gelmesine izin verilmemesini istiyor.

Araştırmada, Kıbrıslı Rumların ayrıca, Avrupa ülkeleri arasında en fazla televizyon izleyen millet olduğu, yüzde 40.9 oranında Kıbrıslı Rum'un günde üç saat ve üzeri televizyon izlediği, internet ve yeni teknolojileri kullanma oranının ise en düşük seviyede kaldığı belirtildi.

Haberde, bu olumsuzluklara karşın Kıbrıslı Rumların, diğer AB ülkelerine oranla, yaşam düzeylerinden daha memnun olduğu, kendilerini daha güvende hissettikleri ve kurumlara daha çok güvendiği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!