‘ABD’nin Yunan üssü için planı var’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘ABD’nin Yunan üssü için planı var’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 07:00

ABD’nin, Orta Yunanistan’daki Larisa şehrinde bulunan Yunan askeri hava üssünü (110. Muharebe Kanadı) Avrupa-Afrika Hava Kuvvetleri (USAFE-AFAFRICA) Karargâhı haline dönüştürmeyi planlandığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Haftalık To Vima gazetesi manşet haberinde, yerel “Elefteria” gazetesinde yayınlanan bu iddiaya yer vererek “ABD’nin Tesalya (Larisa şehrinin de dahil olduğu bölge) için büyük planları var. Tesalya’da Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar olan bölgeyi denetlemek amacıyla, modern bir elektronik savunma ağı oluşturmak istiyor” diye yazdı.

Larisa’da, Yunan F-16 savaş uçaklarının konuşlandırıldığı 110. Muhabere Kanadı’nda, 12 Kasım’dan bu yana ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 8 adet insansız hava aracı (MQ9 Reaper tipi) ile yaklaşık 150 Amerikalı personelin bulunduğunu ve bazı inşa çalışmalarının da sürdüğünü belirten To Vima, gelecekte Avrupa’daki askeri tatbikatlarda yer alacak ABD savaş uçakları ile tanker uçakların, bu üssü kullanmaları senaryosunun dolaştığını iddia etti.   

Haberin Devamı

YUNAN KOMUTAN İÇİN ‘KARA PARA’ İTHAMI

Yunanistan’da geçen yıl ağustos ayında patlak veren ‘telekulak skandalı’nda dün şok etkisi yaratan yeni gelişmeler yaşandı.

‘ABD’nin Yunan üssü için planı var’ iddiası
Konstantinos Floros

Muhalefet yanlısı Dokumento gazetesi, Yunan İstihbarat Teşkilâtı’ndaki (EYP) bazı memurlar tarafından hatırlanan gizli raporlarda Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un, hem amiri Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos ile ilişkilerinin iyi olmadığı, hem de başkent Atina’nın Papagu semtinde “yarısını kara para ile ödediği 1.2 milyon Euro değerinde daire satın aldığının belirtildiğini” iddia etti. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Floros’a yönelik iddialar sert bir dille yalanlandı.

BAKMADAN GEÇME!