ABD’nin YPG açıklaması akıl karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin YPG açıklaması akıl karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 23:52

ABD Ordusu’ndan Albay Steve Warren, terör örgütü PKK çizgisindeki Suriye’deki PYD’nin askeri kanadı YPG’ye “silah ve mühimmat vermeyeceklerini” açıkladı.

Haberin Devamı

Ordu sözcüsü Warren, ABD’nin 12 Ekim’de Haseke’deki Suriye Arap Koalisyonu için indirdiği 50 tonluk mühimmat yardımı gibi silah desteklerinin süreceğini söylemesi ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Zira, ABD’nin bu bölgeye indirdiği 50 tonluk mühimmatın, Suriye Arap Koalisyonu ile birlikte Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) oluşturan YPG’nin eline geçtiğine dair haberler, Ankara ile ABD arasında krize neden olmuştu. ABD, mühimmatın SDG’nin Arap unsurlarına gittiğini savunsa da, hem PYD lideri Salih Müslim hem de bölgedeki Arap muhalifler silahların YPG tarafından alındığını iddia etmişti. Dün Ankara’daki basın toplantısında Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’e, Warren’ın YPG ile ilgili açıklamaları soruldu. ABD’nin YPG’ye silah yardımı yapmayacağını açıklaması üzerine yorumda bulunan Bilgiç, “ABD’li yetkililerin açıklamalarını memnuniyetle not ettik. Bunun sahada nasıl uygulanacağını kararlılıkla yakından takip edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!