ABD’nin tek Filistinli Kongre üyesine kınama

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin tek Filistinli Kongre üyesine kınama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 07:00

ABD Temsilciler Meclisi’nin tek Filistin kökenli Kongre üyesi olan Rashida Tlaib’e, İsrail hakkındaki görüşleri sebebiyle kınama cezası verildi.

Haberin Devamı

Tlaib, geçtiğimiz hafta cuma günü, Michigan’daki protestocuların, “Nehirden denize Filistin özgür olacak” sloganının atıldığı görüntüleri içeren bir video yayınladığı için İsrail lobilerinin hedefine oturmuştu.

O SÖZLERİ YÜZÜNDEN

234 oya karşılık 188 oyla kabul edilen kınama tasarısının ek bir yaptırımı bulunmuyor. Demokrat olan Tlaib’a karşı kendi partisinden 22 vekil, Cumhuriyetçilere katılarak kınama için evet oyu verdi. İsrail lobisi, “nehirden denize, Filistin özgür olacak” sloganını İsrail devletini ve halkını yok etmeye çağrı olarak değerlendiriyor.

Kendisini savunan Tlaib, şunları söyledi: “Meslektaşlarım, Kongre’deki tek Filistinli Amerikalının sesini ve bakış açısını kabul etmek yerine, apaçık yalanlarla dolu kararlar alarak benim duruşumu çarpıtmaya başvurdular. Hamas ve İsrail hükümeti tarafından sivillerin korkunç bir şekilde hedef alınmasını ve öldürülmesini defalarca kınadım ve kaybedilen İsrailli ve Filistinlilerin yasını tuttum.” Tlaib, İsrail’e yönelik eleştirilerinden dolayı bu yıl Kongre’de resmen cezalandırılan ikinci Müslüman Amerikalı Kongre üyesi olacak oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!