ABD'nin onur listesinde bir Türk kadını

Güncelleme Tarihi:

ABDnin onur listesinde bir Türk kadını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 07:00

ABD’nin en başarılı kadın girişimcilerini, yöneticilerini ve şovmenlerini öne çıkaran “Amerika’nın En Zengin Kendi Kendine Üreten Kadınları” listesine Arizona’da yaşayan Türk girişimci Eren Özmen, 2.6 milyar dolar servetiyle 10’uncu sıradan girdi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN saygın ekonomi dergilerinden Forbes’un her yıl hazırladığı, “Amerika’nın En Zengin Kendi Kendine Üreten Kadınları” listesine bu sene bir Türk kadın girişimci de girdi, üstelik 10’uncu sıradan. Bu isim, NASA’dan uzay mekiği ihalesi kazanan Sierra Nevada şirketinin sahibi ve CEO’su Eren Özmen.

EN ÇOK KAZANAN...

Özmen’in listeye, servetini geçen yıldan bu yana yüzde 85 arttırarak ‘yüzdesel oranda en çok kazanan kadın girişimci’ olması nedeniyle girdiği açıklandı. Eşi Fatih Özmen ile ortak sahibi olduğu havacılık ve savunma şirketi 4.5 milyar dolar değerindeki Sierra Nevada Corp. şirketinden ayrı olarak havacılık-uzay birimi Sierra Space’in 1.4 milyar dolar daha değer kazanarak, Eren Özmen’in servetini geçen yıla göre 1.2 milyar dolar oranında arttırıp 2.6 milyar dolara yükselttiği belirtildi.

Haberin Devamı

ABDnin onur listesinde bir Türk kadını

İLHAM VERİYOR

Eren Özmen sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, Forbes’un pek çok sektörden seçtiği olağanüstü kadınların yanında yer almaktan onur duyduğunu söyledi: “Bu kadınlar, sıkı çalışma ve koşullarınızın ötesinde hayal kurma cesaretiniz varsa, fırsatların sonsuz olduğunun bir kanıtıdır. İleriye dönük çaba ve gelecek nesle ilham vermek beni cesaretlendiriyor” sözlerini paylaştı. Forbes Wealth’in Yönetici Editör Yardımcısı Kerry A. Dolan ise, “Bu liste, sürekli zorluklara rağmen kadınların iş hayatındaki başarısını kutluyor. Aynı zamanda her yıl saflara katılan yeni girişimcilerin, şirketlerini nasıl kurduklarına dair hikayeleri bizlere ilham veriyor” dedi.

ABDnin onur listesinde bir Türk kadını

MADONNA DA VAR KYLIE JENNER DA

Bu sene sekizincisi yayınlanan listede yer alan 100 kadının toplam net servet değeri 111 milyar dolar olarak gösterildi. ABD’nin en büyük çatı malzemeleri üreten ABC Supplies firmasının sahibi Diane Hendricks, 12.2 milyar dolarlık serveti ile art arda beşinci yıl listenin ilk sırasına oturdu. Bu yılki listeye girmek için gereken minimum net değer 215 milyon dolar olarak gösterilirken, 2022 sıralamasında toplam 24 milyardere yer verildi. Kylie Jenner (41’inci sıra), Madonna (47) Taylor Swift (48), Beyonce (61), Serena Williams (90) ve Sandra Bullock (96) gibi ünlü isimler de listede.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!