ABD’nin en eski cinayet davasının mahkumu aklandı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin en eski cinayet davasının mahkumu aklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:21

ABD’de 1957’de işlenen bir cinayet nedeniyle 2012’de ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Jack McCullough’un masum olduğu ortaya çıktı. 76 yaşındaki emekli polisin yakında salıverilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Maria Ridulph, ABD’nin Illionis eyaletinde 1957’de öldürüldüğünde yedi yaşındaydı. Cesedi beş ay sonra bir tarlada bulundu. Cinayet 54 yıl boyunca çözülemedi.

2008 yılında Janet Tessier adlı bir kadının ihbarı üzerine Illinois polisi faili meçhul cinayet dosyasını yeniden açtı. Tessier’in üvey kardeşi olan McCullough, üç yıllık soruşturmanın ardından tutuklanıp resmen cinayetle suçlandı.

2012’de çocuk kaçırma ve cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

YENİ DELİLLER MASUM OLDUĞUNU GÖSTERDİ

DeKalb Bölge Savcılığı önceki gün yaptığı açıklamaya göre, cinayetle ilgili yeni ortaya çıkan deliller, McCullough’nun masum olduğunu gösteriyor. Eyalet Savcısı Richard Schmack da bu deliller ışığında McCullough’nun salıverilmesine itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

HAFTAYA SERBEST

New York Times’ın haberine göre 2012’de biten dava sırasında sanığın mahkemeye sunduğu binlerce sayfa belge, delil olarak kabul edilmemişti. Oysa bu resmi belgeler içinde yer alan telefon kayıtları, Schmack’ın cinayet günü o bölgede olmadığını kanıtlıyordu. Schmack’ın haftaya serbest kalabileceği belirtiliyor.

ABD’nin en uzun süre çözülemeyen cinayeti olan vaka tartışılmaya devam edecek.

Maria Ridulph’un kardeşi Charles, son kararı eleştirdi. “Mahkemede geçersiz sayılan belgeleri savcı yeniden ısıtıp mahkumun salıverilmesini sağlıyor.

Savcı sanki savunma avukatı gibi davranıyor. Oysa bizi, yani kurbanın yakınlarını bu süreçte hukuken temsil eden kimse yok” dedi. Aileye göre küçük kızın kaçırıldığı günlerin zaman çizelgesini savcılık yanlış çıkardı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!