ABD'li rehineyi öldürürüz

Güncelleme Tarihi:

ABDli rehineyi öldürürüz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2000 00:00

Bugün bir açıklama yaparak ABD'li bir kişiyi daha rehin aldıklarını söyleyen Ebu Seyyaf gerillaları ellerindeki kişinin bir CIA ajanı olduğunu iddia etti.
Haberin Devamı

Gerillalar, ABD’nin New York kentindeki Ticaret Merkezi’ne suikast düzenleyenlerden olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Remzi Yusuf adlı mahkumun serbest bırakılmaması halinde, bugün rehin aldıkları Amerikan vatandaşını öldüreceklerini açıkladı.

Örgütten yapılan açıklamada, "Filipin ve Amerikan hükümetleri talebimizi ciddiye almazlarsa Amerikalıyı öldürmekte tereddüt etmeyiz" denildi.

Ebu Seyyaf sözcüsü Ebu Sabaya, Minadanao radyosuna verdiği demeçte, 24 yaşında ve San Francisco kentinden olan Amerikalının Zamboanga kentinde kaçırıldığını ve Sulu bölgesine götürüldüğünü söylemişti.

Radikal dinci Ebu Seyyaf, bugün kaçırılan Amerikan vatandaşının, Jeffrey Craig Schilling adında bir CIA ajanı olduğunu ileri sürmüştü.

ABD Büyükelçiliği’nin konuyu incelediği, ancak henüz olayı doğrulamadığı belirtildi.

Rehinelerin bırakılması zaman meselesi

Filipinler’de rehine krizinde arabuluculuk yapan Libyalı Recep Azzaruk, rehinelerin serbest bırakılmasının "zaman meselesi" olduğunu söyledi.

Azzaruk, "Bir anlaşma var. Rehineler serbest bırakılacak. Bu zaman meselesi" dedi.

Serbest bırakıldıktan sonra Libya’nın başkenti Trablus’a gitmek üzere dün Filipinler’den ayrılan 6 rehineye eşlik eden Azzaruk, gazetecilerin, bir Amerikan vatandaşının Ebu Seyyaf tarafından kaçırılmasına ilişkin sorusuna, "Ayrıntıları bekliyoruz, bakalım göreceğiz" diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!