ABD’li gazeteci Gershkovich'in tutukluluk süresine yönelik itiraz reddedildi

Güncelleme Tarihi:

ABD’li gazeteci Gershkovichin tutukluluk süresine yönelik itiraz reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 15:39

Rusya’da bir mahkeme, casuslukla suçlanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in tutukluk süresinin uzatılmasına yönelik yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.

Haberin Devamı

Rusya’da casusluk suçlamasıyla yargılanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, bugün tutukluluk süresinin uzatılmasına yönelik itiraz başvurusu nedeniyle başkent Moskova’da temyiz mahkemesine çıktı.

Mahkeme, gazetecinin itirazını reddederek bir önceki mahkemenin tutukluluk süresinin 30 Ağustos’a kadar uzatılmasına yönelik kararını onadı.

Duruşmaya katılan ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evan, bu oldukça zorlu şartlarda üstün bir güç ve dayanıklılık göstermeye devam ediyor" dedi.

The Wall Street Journal gazetesinin Moskova muhabiri ABD vatandaşı 31 yaşındaki Evan Gershkovich, 30 Mart'ta Yekaterinburg kentinde haber çalışması yaptığı sırada ordunun sanayi kompleksi verilerini topladığı gerekçesiyle casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Moskova’daki mahkeme, Gershkovich’in 29 Mayıs'a kadar tutuklu yargılanmasına karar vermiş, geçtiğimiz ay ise gazetecinin tutukluluk süresinin 30 Ağustos’a kadar uzatılmasına hükmetmişti.

Gershkovich, hakkındaki casusluk suçlamalarını reddetmiş, ABD hükümeti ise Gershkovich’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!