ABD'li çocukların gelişimi Türk öğretim üyesine emanet

Güncelleme Tarihi:

ABDli çocukların gelişimi Türk öğretim üyesine emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 13:51

Hurriyet.com.tr yazarlarından Doç. Dr. Selçuk Şirin, ABD devletine bağlı Ulusal Akademiler bünyesindeki bir komiteye seçildi.

Haberin Devamı

Ulusal Akademiler çatısındaki Tıp Enstitüsü ve Ulusal Araştırma Konseyi himayesinde kurulan komite, "Küçük Çocukların Ebeveynlerinin Desteklenmesi" isimli proje kapsamında çalışmalar yapacak.

Sekiz yaş ve altındaki çocukların anne babalarının bilgi ve tutumlarını inceleyecek olan komite, ebeveyn-çocuk ilişkisinin geliştirilmesi üzerine çalışacak.

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Şirin'in de üyesi olduğunu komite daha sonra, elde ettiği bulgu ve konuya ilişkin tavsiyelerini ulusal bir rapor halinde sunacak.

İlk ve orta öğretimini Ardahan'da tamamlayan Şirin, ODTÜ'deki lisans eğitiminden sonra, he State University of New York’tan (SUNY) yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi aldı. New York Üniversitesi'nde (NYU) araştırma yöntemleri ve istatistik dersleri veren Şirin, 1 milyon doları aşkın bütçeli NYU-Şirin Araştırma Merkezi'nde eğitimden siyasete geniş bir alanda bilimsel çalışmalar yürütüyor. Elliyi aşkın bilimsel yayını bulunan ve Türkiye'de yaptığı ilk araştırma olan "Genç Kimlikler" çalışması hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş yankı uyandıran Şirin, ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde, misafir öğretim üyesi olarak derslere giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!