AB’de Salvini endişesi

Güncelleme Tarihi:

AB’de Salvini endişesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 08:00

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin istifasıyla 14 aylık koalisyon hükümetinin çökmesi ülkeyi yeni bir belirsizlik ortamına iterken Avrupa Birliği’nde de tedirginliğe neden oldu.

Haberin Devamı

AB’nin kurucu üyelerinden İtalya’da oluşacak yeni hükümete ilişkin süreç Brüksel tarafından yakın takibe alındı. AB açısından en olumsuz senaryolardan biri aşırı sağ eğilimli popülist Lig’in lideri Matteo Salvini’nin başbakan olma ihtimali.

AB karşıtlığı tescilli olan ve özellikle göç konusundaki yaklaşımıyla eleştirilerin odağındaki Salvini’nin bir şekilde bu göreve gelmesi halinde Brüksel’deki işleyiş ve karar alma süreci üzerinde olumsuz etki yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor. Siyasi krizin uzaması halinde İtalya’daki ekonomik istikrarsızlığın Euro Bölgesi açısından olumsuz sonuçlar doğurma riski de AB’yi tedirgin eden unsurlar arasında.

Gözler partilerle görüşmelere başlayan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya çevrilmiş durumda. Teknokrat bir hükümetin görevlendirilmesi, yeni bir koalisyon hükümeti oluşturulması ya da erken seçim Mattarella’nın opsiyonları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!