ABD’den sınırda DEAŞ’a karşı hava operasyonu

Güncelleme Tarihi:

ABD’den sınırda DEAŞ’a karşı hava operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2023 07:00

ABD ordusu dün sabah Türkiye sınırının karşısındaki Suriye’nin Cerablus kentinin batısındaki bir köyde terör örgütü DEAŞ’a karşı operasyon düzenlediğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD ordusu, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus bölgesinde üst düzey bir DEAŞ mensubuna helikopterlerin katıldığı operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyon Türkiye’nin 2016’da terör unsurlarını temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı bölgesinde düzenlendi.

CENTCOM’UN AÇIKLAMASI

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı’nın (CENTCOM) açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ABD Merkez Komutanlığı güçleri, (dün) sabahın erken saatlerinde Suriye’nin kuzeyinde tek taraflı bir helikopter saldırısı düzenledi. DEAŞ’ın Suriye’de sorumlusu ve harekât planlayıcısı olan Abdulhadi Mahmud el Hacı Ali hedef alındı. Baskında, hedef alınan kişinin yanı sıra iki başka DEAŞ mensubu da öldürüldü. Herhangi bir ABD askeri yaralanmadı. ABD helikopterleri de zarar görmedi. Sivillerin de yaralanmadığı ya da ölmediğini değerlendiriyoruz” denildi. Açıklamada el-Hacı Ali’nin “Ortadoğu ve Avrupa’da terör saldırılarını planlamaktan sorumlu bir operasyon planlayıcısı” olduğu belirtilerek CENTCOM komutanı Michael ‘Erik’ Kurilla’nın, “Her ne kadar güç kaybetmiş olsa da, DEAŞ bölgede operasyonlar yürütüyor ve Ortadoğu’nun ötesinde saldırılar planlama arzusunda. DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlara aralıksız devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

ABD’den sınırda DEAŞ’a karşı hava operasyonu

KOBANİ’DEKİ ÜSTEN

Öte yandan Fransız AFP ajansının haberine göre merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD saldırısının Cerablus’un 25 kilometre batısındaki El Suveyde köyünde DEAŞ üyesinin bulunduğu bir evi hedef aldığını aktardı. Haberde, el-Hacı Ali’nin, Türkiye’nin desteklediği bir muhalif grupla birlikte hareket ettiği kaydedildi. Suriye’de ABD ile operasyonlara katılan terör örgütü PKK’nın uzantısı SDG ise operasyonun Suriye’nin Kobani kenti yakınlarındaki bir üsten başlatıldığını ve Sukur el Şam grubuna ait bir askeri bölgenin hedef alındığını belirtti.

Bu ay başında ABD ordusu, Suriye’de düzenlediği operasyonda Avrupa ve Türkiye’deki terör saldırılarından sorumlu üst düzey DEAŞ lideri Halid Ayid Ahmed el-Caburi’nin öldürüldüğünü açıklamıştı.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!