ABD'den Ankara ve Bağdat'a çağrı

Güncelleme Tarihi:

ABDden Ankara ve Bağdata çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 21:16

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Musul Operasyonuna ilişkin, “Bu Iraklıların operasyonu, liderlik rolünde onlar var” dedi. Cook, Başika konusunda da Ankara ve Bağdat’ı diyalog kurmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Pentagon’un, Musul’un özgürleştirilmesine yönelik operasyonda Türkiye’nin yer alma hakkı bulunduğunu düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soru üzerine Cook, “En başından beri dediğimiz gibi, Irak’ta kimin olacağına karar vermede Irak hükümeti yetkiye sahip. Türk ve Iraklıları bu konudaki endişelerini gidermek için aralarında konuşmaya teşvik ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cook, Türkiye ve Irak arasında krize yol açan Başika Kampı konusunda ise iki ülkeyi diyalog kurmaya çağırdı.

Musul operasyonunun ilk gün itibarıyla hızlı ilerlediğini kaydeden Sözcü Peter Cook, uzun sürecek bir mücadele olmasının beklendiğini ancak an itibariyle hedeflere ulaşıldığının görüldüğünü söyledi. Operasyon için “Bu Iraklıların operasyonu, liderlik rolünde onlar var” diyen Cook, ABD askerinin Musul’a girip girmeyeceği konusunun bugünün konusu olmadığını söyledi. Irak’ta 5 bin askerlerinin bulunduğunu anlatan Cook, harekata operasyonel destek verdiklerini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!