ABD'den K.Irak'la ilgili önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

ABDden K.Irakla ilgili önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 00:00

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kurt Volker, ABD'nin terör örgütü PKK konusunda hedefinin Türkiye ile birlikte hareket etmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Volker, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesine verdiği demeçte, Kuzey Irak ile Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs konusuna değindi.

Türkiye'nin PKK'nın birçok terör saldırısına maruz kaldığını ifade eden Volker, "Ankara'nın bu konudaki endişelerinin, PKK'nın terörist faaliyetlerinin daha da güçlenerek kuzey Irak sınırlarından taşması olasılığından kaynaklandığını" belirtti.

Volker, "Hedefimiz, Türkiye ve Irak hükümetiyle birlikte çalışmaya devam ederek, PKK sorununa çözüm bulunması için yakın bir işbirliği yapmaları yönünde onları (iki ülkeyi) teşvik etmektir" dedi.

Kısa bir süre önce Yunanistan ile Türkiye ve NATO arasında anlaşmazlığa yol açan Bozbaba adası konusuna da değinen Volker, "Bu konuda yanlış yapıldığını ve Yunanistan'ın tatbikatın yeniden programlanmasını isteme hakkı bulunduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

Volker, "Bozbaba adasının Yunan adası olduğunu ve silahtan arındırılmamış bölge olduğunu kabul ettik. Yunanistan, tatbikatın yeniden programlanmasını istemelidir. Tatbikat iki tarafın da itirazı olmaksızın yeniden yapılabilir" dedi.

Kıbrıs konusuyla ilgili olarak da Volker, "ABD'nin, BM'nin bu konudaki çabalarını desteklediğini" ve "Lefkoşa'da Ledra Palas'taki barikatın yıkılmasının tarafların yeniden bir araya gelmeleri için bir fırsat olduğunu" belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!