ABD’de seçim yarışı kızıştı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de seçim yarışı kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 21:54

ABD başkanlık yarışının ilk durağı Iowa’da pazartesi akşamı çıkan sürpriz sonuçlar, herkesin üç yıldır tartışmasız favori gösterdiği Hillary Clinton’ın sonuçlar birçok yerde aynı olunca Bernie Sanders’ı ancak yazı-turayla yenmesi, Cumhuriyetçi Parti’de ise Amerika genelinde tüm eyaletlerde rakiplerinden açık ara önde gözüken Donald Trump’ın Iowa’da ikinci gelmesi işleri kızıştırdı.

Haberin Devamı

Adaylar, çıkan sürprizlerden umutlanıp 9 Şubat’taki ikinci önseçim durağı New Hampshire’a tüm güçleriyle asılmaya başladı.

TEK GÜNDE 3 MİLYON DOLAR

Yorumculara göre Iowa’nın en büyük kazananı Demokrat Parti’den aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders, elde ettiği başarıyla salı, tek bir gün içinde 3 milyon dolar bağış topladı. Sanders’ın yardımcıları, şu anda nakit olarak ellerinde 28 milyon dolarları olduğunu söylediler. Clinton kampanyası ise harcamaya hazır nakit miktarlarının 38 milyon dolar oluğunu açıkladı. Anketlerde açık ara önde göründüğü zaman gazetecilerle toplu bir basın toplantısı bile yapmayan Clinton, dün tüm gün televizyon kanalları arasında mekik dokudu.

RUBIO ÖNE ÇIKTI

Cumhuriyetçi Parti’de ise Iowa’da Donald Trump’ın yenilebileceğini gören adaylar, Trump’ı hedef alan yeni reklam filmleri hazırlayıp tüm güçleriyle New Hampshire’da işe koyuldu. Iowa’yı kazanan Teksas Senatörü Ted Cruz ve Trump gibi iki aykırı adayın arkasından yarışı üçüncü bitiren Rubio, en umutlanan isim oldu. Rubio’nun Cruz ve Trump’a karşı partinin merkez adayı olabilme ihtimali doğdu ki, araştırmalar da Florida Senatörü Rubio’nın New Hampshire’da yükselişe geçtiğini doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!