ABD’de Noel kâbusa döndü

Güncelleme Tarihi:

ABD’de Noel kâbusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 07:00

Şiddetli soğuk ABD’de Noel’i kâbusa çevirdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükselirken, son üç günde iptal edilen uçuş sayısı 10 bine ulaştı.

Haberin Devamı

Kuzey Kutbu’ndan esen güçlü rüzgârların milyonları elektriksiz bıraktığı ABD’de yaşam kâbusa döndü. Şiddetli kar yağışı üst üste üçüncü günde de devam ederken, çeşitli eyaletlerde en az 23 kişi olumsuz hava koşulları yüzünden yaşamını yitirdi. Ölümlerin çoğu buzlu yollarda yaşanan trafik kazalarında kaydedildi. Kanada sınırındaki Buffalo kentinde itfaiye dahil acil servis hizmetleri verilemez hale geldi.

ABD’de Noel kâbusa döndü

New York Valisi Kathy Hochul kente destek için ulusal muhafızları gönderdi. Son 40 yılın en kötü kar fırtınası yüzünden sadece cumartesi 3 bin 300’den fazla uçuş iptal oldu. Son üç günde yaşanan uçuş iptali sayısı 10 bini buldu. Bazı bölgelerde sıcaklıklar eksi 48 Santigrat dereceye kadar düşerken, yaklaşık 1.7 milyon kişi dondurucu soğukta elektriksiz kaldı. New York’ta ise vatandaşlardan kesinti ihtimalini azaltmak için enerjiyi tasarruflu kullanmaları istendi.

Haberin Devamı

KİLİSELERE SIĞINDILAR

Sıcaklıklar güneydeki Teksas’ta bile sıfırın altına düşerken, Meksika’dan gelen mülteciler ısınmak için kilise ve okullarda toplandı. ABD gibi daha kuzeydeki Kanada’da kış koşulları günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Ontario ve Quebec’te yüz binlerce kişi elektriksiz kalırken, Vancouver, Toronto ve Montreal’de çok sayıda uçuş iptal edildi. Ayrıca tren seferleri de Noel günü aksadı.

ABD’de Noel kâbusa döndü

BUZUL GÜNLERİ

Bazı bölgelerde sıcaklıklar eksi 48 Santigrat dereceye kadar düşerken, yaklaşık 1.7 milyon kişi dondurucu soğukta elektriksiz kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!