ABD'de kadın mahkum sayısı 180 bini geçti

Güncelleme Tarihi:

ABDde kadın mahkum sayısı 180 bini geçti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 11:26

ABD Adalet Bakanlığı İstatistik Bürosu verilerine göre, Amerikan cezaevlerinde bulunan kadın mahkum sayısı son yıllarda hızla artarak 180 bini geçti.

Haberin Devamı

Söz konusu istatistikler, ABD cezaevi nüfusunun en hızlı artan kesimini de kadınların teşkil ettiğini gösteriyor. Kadınlar daha çok uyuşturucuyla ilgili suçlardan hapse girerken, genelde uzun süre tutuklu kalmaları nedeniyle cezaevi nüfusu içindeki oranları da artıyor.

  Â

İstatistiklere göre, 1995'den bu yana Amerikan tutukevlerinde bulunan kadın sayısı yüzde 50 oranında artarken, aynı dönemde erkek mahkum sayısı yüzde 32 oranında artış gösterdi. Buna rağmen, ağırlıklı olarak idam mahkumları ve cinsel tacizden mahkum olanların sorunlarına odaklanan Amerikan cezaevi sisteminin, bütçe yetersizliğinden dolayı kadın mahkumların sorunlarına fazla ilgi gösteremediği ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

  Â

Cezaevlerindeki tutuklu kadınların çoğunun annelerden oluştuğu belirtilirken, mahkum annelerin oranının cezaevinden cezaevine yüzde 66 ila yüzde 90 arasında değiştiği ifade ediliyor. Anneleri mahkum olan çocukların ya yetimhanelere gönderildiği ya da babaları yerine yakınlarına verildiği kaydediliyor. Babası hapiste olan çocukların çoğunun ise annelerinin yanında kaldığına işaret ediliyor.

  Â

Bu arada, önümüzdeki hafta sonu Minnesota eyaletinin Bloomington şehrinde mahkum kadınların sorunlarının ele alınacağı bir konferans düzenleneceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!