ABD’de Austin krizi... Biden’a haber vermemişler

Güncelleme Tarihi:

ABD’de Austin krizi... Biden’a haber vermemişler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 07:00

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in 1 Ocak’ta aniden Walter Reed Askeri Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılmasının kamuoyundan 4 gün boyunca saklanmasının yankıları sürerken, ABD Başkanı Joe Biden’a da perşembe gününe kadar bilgi verilmediğinin ortaya çıkmasıyla skandalın boyutu yeni bir safhaya taşındı.

Haberin Devamı

CNN’in ulaştığı bilgilere göre Biden, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın kendisine günler sonra getirdiği bilgiye dek Austin’in hastaneye kaldırıldığından habersizdi. Habere göre üst düzey Biden yönetimi yetkilileri, yoğun bakım haberini duyduklarında şoka uğradı.

EMİR KOMUTA TARTIŞMASI

Austin’in yoğun bakımda yattığı süre boyunca Pentagon’un yetkilerinin o sırada Porto Riko’da tatilde bulunan Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks’e devredildiği öğrenildi. Lübnan, Irak ve İran gibi ülkelerde yılbaşından bu yana bombalamalar ve patlamalar ile Ortadoğu’da tansiyon yükselirken Pentagon’daki bu kriz ve Beyaz Saray’ın bilgisiz bırakılması, Washington’da emir komuta skandalına sebep oldu.

PİŞMAN OLDU

Cumartesi akşamı bakanlık üzerinden yazılı açıklama yayımlayan Austin, süreci daha iyi yönetmiş olması gerektiğini ifade etti. “Medyanın şeffaflık konusundaki endişelerini anlıyorum ve halkın uygun şekilde bilgilendirilmesi konusunu daha iyi yürütmem gerekmiş olduğunun farkındayım” diyen Austin, ayrıca kamuoyu skandalına dönüşen konuyla ilgili tüm sorumluluğu aldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!