ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü korkusu

Güncelleme Tarihi:

ABDde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü korkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2002 01:51

ABD halkının yarısından fazlası 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde terörist saldırı beklerken El Kaide'nin sözcüsü Süleyman Ebu Geyt, Amerikalıların kemerleri bağlayıp hazır olmaları gerektiğini, El Kaide örgütünün, ABD hedeflerine yönelik yeni ve beklenmedik yollardan saldırılar düzenleyeceğini söyledi.

Arapça bir internet sitesi de bin Ladin'in 4 Temmuz'da nefret dolu bir konuşma daha yayınlayacağını duyurdu.

FBI, tankerli terör saldırısı konusunda uyarırken Time dergisi ve CNN'in ülke çapında ortaklaşa yaptıkları bir kamuoyu yoklamasına göre, Amerikalıların yüzde 57'si Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz'da terörist saldırı olacağına inanıyor.

El Kaide sözcüsü Ebu Geyt, Katar televizyonu Al Cezire'de dün yayınlanan kasete kaydedilmiş sesli mesajda, El Kaide'nin, halen Amerika'yı tehdit edebilecek ve bu tehditleri yerine getirebilecek imkanlara sahip olduğunu ileri sürdü.

Ebu Geyt, ‘‘Önümüzdeki birkaç gün ve ay içinde İnşallah, tüm dünyaya sözümüzün doğru olduğunu kanıtlayacağız’’ diye konuştu.

Ebu Geyt, nisan ayında Tunus'un Cerba adasındaki bir sinagogda çıkan ve 10'u Alman olmak üzere 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının sorumluluğunu üstlendiklerini ve Bin Ladin'in yakında Müslüman dünyasına görüntülü bir seslenişte bulunacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!