ABD yağışlara teslim

Güncelleme Tarihi:

ABD yağışlara teslim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2001 00:00

Haberin Devamı

Dünya'yı etkisi altına alan kötü hava ABD'yi vurmaya başladı. San Francisco ve Los Angeles kentleri bu sabah aniden bastıran şiddetli fırtınanın etkisi altında kaldı.

ABD Ulusal Meteroloji Kurumu San Francisco kenti kıyılarda dalga yüksekliğinin 4 metreye yaklaşacağı uyarısında bulundu. Los Angeles kentinde bu sabah başlayan ve 1998 yılınrdan bu yana yaşanan en şiddetli yağışlar sonrasında metre kareye düşen yağış yüksekliğinin 10 cm'i bulduğu belirtildi.

Ani yağışlar nedeniyle kentte 149 kazanın meydana geldiği bildirilirken uzmanlar bir çok kazanın ıslanan frenler nedeniyle gerçekleştiğini ve vatandaşların mümkün oldukça arabalarını az kullanmaya özen göstermelerini istediler.

Kar yüzünden Alcatraz'da hapis kaldılar

Şiddetli yağan yağmur ABD'yi teslim alırken meterologlar kar tehlikesine dikkat çektiler. Los Angeles'ın batısındaki San Bernardino tepelerinde kar kalınlığının 7cm'e vardığı bildirildi.

Uzmanlar önümüzdeki günlerde kar fırtınasının şiddetini arttıracağı ve bütün eyaleti etkisi altına almasını beklediklerini açıkladılar.

Haberin Devamı

Öte yandan kuşçusu ile ünlü Alcatraz Hapisanesini ziyaret eden bir grup yoğun kar yağışı nedeniyle hapisaneden 3 saat sonra çıkabildi.

Los Angeles sakinleri 1998 yılında yaşadıkları kötü tecrübe nedeniyle bu kez gelmekte olan fırtınaya karşı hazırlıklı olmaya çalışıyorlar. 3 yıl önce tüm eyaleti vuran fırtına 550 milyon dolarlık maddi hasara neden olurken bir çok yerleşim bölgesiniinde uzun süre elektriksiz kalmasına neden olmuştu.

FIRTINA GEMİ BATIRDI

Portekiz açıklarında bu gece yarısı bir İspanyol balıkçı gemisinin battığı ve 7 balıkçının kaybolduğu bildirildi. Portekizli yetkililer, 20 gemiyle bir sahil muhafaza uçağının kayıp balıkçıları aradığını belirterek, Fatima adlı geminin 11 kişilikmürettebatından 4 kişinin ise bir İsrail ticari gemisi tarafından kurtarıldığını söylediler.

Yetkililer, Portekiz'in batısında denizin 300 kilometre açığında meydana gelen kaza sırasında dalga boyunun 6 metreyi aştığını, gemininbu yüzden battığının sanıldığını kaydettiler.

KAZAKİSTAN SOĞUK TATBİKAT ERTELETTİ

Kazakistan'ın özellikle doğu ve kuzey bölgelerinde etkisini tüm şiddetiyle gösteren aşırı soğuklar, askeri tatbikatların ertelenmesine de yol açıyor.

Kz-Today ajansının haberine göre, Doğu Askeri Birliği Kurmay Başkanı Jumahan Ergalimov, Ocak ayı sonunda bir tatbikat planlandığını, ancak tatbikatın aşırı soğuklara takıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Tatbikatın amacının, kış şartlarında askerin savaş gücünü geliştirmek olduğunu hatırlatan Ergalimov, buna karşın tatbikatın, havaların bir parça ısınmasından sonra yapılacağını açıkladı.

Doğu ve Kuzey Kazakistan'da aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle bölgedeki birçok yerleşim merkezi ile ulaşım sağlanamıyor. Çok sayıda araç yollarda kalırken, eyalet merkezlerinde araçların şehir dışına çıkışına izin verilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!