ABD Ürdün'le birlikte çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Ürdünle birlikte çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:29

ABD'nin Amman Büyükelçisi Alice Wells, Suriye'de düşen Ürdün uçağının terör örgütü IŞİD tarafından alıkonulan pilotunun sağ olarak dönmesi için ülkesinin Ürdün hükümeti ile ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Wells, ABD'nin Amman Büyükelçiliği resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "ABD hükümeti ve Amman Büyükelçiliği, Kesasibe'nin sağ olarak ülkesine dönmesinin sağlanması için Ürdün hükümeti ile işbirliği içinde çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

ABD Ürdünle birlikte çalışıyor
IŞİD ÜRDÜNLÜ PİLOTU REHİN ALDI

Ürdün ile "radikalizme karşı mücadelede yan yana durduklarını" belirten Büyükelçi, Ürdün'ün bölgede barış ve itidalin sürmesi konusundaki rolünü takdir ettiklerini vurguladı.

IŞİD, önceki gün, Suriye'nin Rakka kentinde koalisyon güçlerine ait bir uçağı düşürdüklerini ve uçağın Ürdünlü pilotu Muaz Safi el-Kesasibe'yi esir aldıklarını ileri sürmüş, resimlerini yayınlamıştı. Ürdün ordusu da olayı doğrulamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da "olaya ilişkin deliller, uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açık bir biçimde gösteriyor" şeklinde açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

SURİYE DE 'IŞİD DÜŞÜRMEDİ' DEDİ
Suriye'de düşen Ürdün Hava Kuvvetlerine ait uçağın, ilk belirlemelere göre terör örgütü IŞİD tarafından ateş açılması sonucu düşmediği bildirildi.

Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Suriye'nin Rakka kentinde düşen uçağın ilk belirlemelere göre IŞİD tarafından ateş açılması sonucu düşmediği ifade edildi. Açıklamada, "Uçağın enkazına ulaşma imkanının olmaması ve pilotun mevcut bulunmaması nedeniyle, şu anda uçağın düşme sebebinin belirlenmesi mümkün değil" denildi.

Ürdün, koalisyon güçlerinin yaklaşık 3 aydır IŞİD'in Irak ve Suriye'deki karargahlarına yönelik hava saldırılarına katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!