ABD: Türkiye ambargoyu ihlal etmedi

Güncelleme Tarihi:

ABD: Türkiye ambargoyu ihlal etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 23:03

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, günlük brifinginde, Türkiye'nin, Hizbullah'a silah taşıyan bazı uçakların hava sahasından geçmesine izin vermiş olabileceği yönünde bazı haberler çıktığının bir gazeteci tarafından dile getirilmesi üzerine, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu tüm bölge ülkelerinin konuya duyarlı olduklarını söyledi.

Casey, “Biz, Türkiye'nin, bildiğim kadarıyla, 1701 sayılı kararın hükümlerini ihlal edecek herhangi birşey yaptığına kesinlikle inanmıyoruz. Bu, Türkiye ve diğer ülkelerle konuştuğumuz bir konu ve biz, Türkiye'nin bu kararı tamamıyla uygulama niyetinde olduğuna kesinlikle inanıyoruz” dedi.

Sözcü Casey'e, Türkiye'nin, Lübnan'a barış gücü göndermesi durumunda bunun kesinlikle çatışacak bir güç olmayacağı yönünde yaptığı açıklama da hatırlatıldı ve yorumu soruldu.

Haberin Devamı

Casey, 1701 sayılı kararın, Lübnan'da mevcut olan ve genişletilmesine karar verilen UNIFIL adlı barış gücünün görevini belirlediğini belirterek, ”Türkiye'nin de dahil olduğu her ülke, bu güce nasıl katılmaya ve masaya ne getirmeye niyetli olduğuna bakacak” dedi.

New York'ta BM'de dün yapılan toplantıda gücün geliştirilmesine yönelik iyi bir başlangıç yapıldığını kaydeden Casey, burada gücün harekat kavramının ve bir dizi çatışma kuralının belirlendiğini ve şimdi bunların, asker katkısında bulunması olası ülkelerce değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

Dünkü toplantıda yapılan belirlemelerin, gücün kurallarının ve nasıl faaliyet göstereceğinin Türkiye ve diğer olası katılımcı ülkeler tarafından anlaşılmasını sağlayacağını belirten sözcü Casey, böylece ülkelerin nihai kararlarını verebilmek için daha fazla bilgiye sahip olduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!