ABD terör raporunda Türkiye

Güncelleme Tarihi:

ABD terör raporunda Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 2007 yıllık terörizm raporunda, Türkiye’nin terörizm tanımı eleştirildi.

Haberin Devamı

Raporda, Türk yasalarının, terörizmi, "Türk vatandaşları ve Türk devletine yönelik saldırılar" şeklinde tanımladığı belirtilerek şu görüş ileri sürüldü: "Bu durum, Türkiye’nin, bir çatışmanın tarafı olmayanları küresel anlamda hedef alanlara karşı harekete geçmesini önlüyor."

Terör raporunda, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin "PKK’ya karşı somut adımlar attığı" belirtildi. PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına karşı, yeni kontrol noktalarıyla ikmal yollarının kesildiği, havaalanlarında örgüt üyelerine karşı daha fazla tarama yapıldığı ve PKK ile bağlantılı büroların kapatılmasının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Türkiye’de faaliyet gösteren diğer terörist gruplar arasında "Amerikan karşıtı, NATO karşıtı ve Türk devleti karşıtı militan Marksist-Leninist grup" olarak DHKP/C de sayıldı. Türkiye’de mal varlığı bulunan Yasin el Kadı’nın BM tarafından "terörizm finansörü" olarak tanımlandığı ifade edildi. Suudi iş adamı Yasin el Kadı’nın Türkiye’deki mal varlığının mahkeme kararıyla dondurulduğu raporda yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!