ABD Talat'la Kıbrıs'ta çözümü tartışacak

Güncelleme Tarihi:

ABD Talatla Kıbrısta çözümü tartışacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 10:20

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Washington'ı ziyaretinin, adada Annan planına dayalı bir çözüm üretmeye yönelik ortak konuları tartışmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Günlük basın toplantısında Talat'ın 28 Ekim'de ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile yapacağı görüşmeye ilişkin soruları yanıtlayan Ereli, “Biz Kıbrıs Türk toplumu lideri sayın Talat ile düzenli olarak görüşüyoruz. Bu görüşme de Kıbrıs Türk toplumunun görüşlerini Talat'tan dinlemek, karşılıklı çıkarlarımızı ve Kıbrıs'ta Annan planına dayalı barışçı bir çözüm elde etmeye yönelik ortak amacımızı ilgilendiren konuları tartışmak için bir fırsat” dedi.

Washington yönetiminin Talat'ı davet etmesinin, Kıbrıs'ta iki ayrı devlete doğru bir gidiş olarak algılanabileceğinin hatırlatılması üzerine Ereli, bu varsayıma katılmadığını belirterek, “Bizim politikamız değişmedi. Annan planına dayalı bir çözümü destekliyoruz ve iki toplumun liderlerini de bu yönde ciddi, samimi görüşmelere başlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KKTC'de yayımlanan bir gazetenin, “ABD'nin Talat'ı, adada çözümsüzlük durumunu sürdürmek için seçtiği” yönündeki yorumuna işaret edilmesi üzerine Ereli şunları söyledi:

“Bunun temeli yok. Size dediğim gibi bizim amacımız, politikamız, çözümü desteklemek. Yaptıklarımız da bunun açık bir göstergesi. Talat ile danışma ve görüşmelerimiz bu amaç ve geçmiş uygulamalarla tamamen tutarlı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!