ABD, Suriye'yi ilk kez vurdu

Güncelleme Tarihi:

ABD, Suriyeyi ilk kez vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Suriye, ABD’nin ’cihatçı’ militanların geçiş yeri olarak nitelediği sınır kasabasıEbu Kemal’de bir binayı vurduğunu ve hepsi sivil 9 kişinin öldüğünü duyurdu. Olay, doğrulanırsa ABD’nin Suriye’ye yönelik ilk saldırısı olacak. Pakistan’da da ABD’ye ait insansız bir uçağın düzenlediği füze saldırısında 20 kişi öldü.

Haberin Devamı

ABD SURİYE'Yİ VURDU

SURİYE, kendisini sık sık Irak’a yabancı militanları sokmakla suçlayan ABD’nin ülkeye gerçekleştirdiği hava saldırısında biri kadın 9 kişinin öldüğünü duyurdu. Suriye’nin resmi ajansı SANA, 4 Amerikan helikopterinin dün yerel saatle 16.45’te Irak sınırındaki Ebu Kemal kasabasında yapım aşamasındaki bir sivil binayı bombaladığını ve 9 kişinin öldüğünü aktardı. SANA, Amerikan askerlerinin helikopterlerden çıkarak binada çalışan işçilere rastgele ateş açtığını ve ölenler arasında bir erkek ve onun 4 çocuğunun, ayrıca evli bir çiftin de bulunduğunu bildirdi. SANA helikopterlerin daha sonra Irak sınırına döndüğünü kaydetti.

Suriye Hükümeti, Amerikan askerlerinin Irak sınırındaki kasabada bir binayı bombalamasının ardından ABD ve Iraklı diplomatları bakanlığa çağırarak protesto ve kınama mesajını iletti.

ABD:Araştırıyoruz

Bir Amerikan askeri sözcüsü ise olayın araştırıldığını söylemekle yetindi. Saldırının gerçekleştiği iddia edilen bölge, Amerikan yetkililerce Irak’ın sınır kenti Kaim’e ’cihatçı militanlar’, silah ve paraların aktarıldığı yer olarak niteleniyor. Washington Şam yönetimini bu bölgeden Irak’taki direniş hareketine destek sağlanmasına göz yummakla suçluyor. Suriye ise bu iddiaları sürekli reddediyor.

Pakistan’la da gerginlik büyüyor

ABD’nin Taliban ve El Kaide militanlarının yuvası olarak bilinen Pakistan’ın Güney Veziristan bölgesine insansız bir uçakla düzenlediği füze saldırısında da 20 kişi öldü. Pakistan topraklarında düzenlenen benzer operasyonlar son dönemde ABD ve Pakistan arasındaki gerginliği artırmıştı. Pakistan’ın Afganistan sınırında bu hafta insansız Amerikan uçaklarının düzenlediği füze saldırısında 11 kişi ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!