ABD sınırda Ahrar’uş Şam’ı vurdu iddiası

Güncelleme Tarihi:

ABD sınırda Ahrar’uş Şam’ı vurdu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 01:36

SURİYE’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ahrar’uş Şam’a ait, İdlib kentine bağlı, Türkiye sınırına sıfır noktadaki Atme kasabasında bulunan bir karargâhının ABD liderliğindeki koalisyon güçlerince hedef alındığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Örgüte yakın sosyal medya hesaplarından ABD uçakları tarafından düzenlenen saldırıda sivillerin hedef alındığı iddia edildi. Suriyeli bazı kaynaklara göre, ABD saldırısında İdlib’i ele geçiren, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi liderliğindeki Fetih Ordusu bileşeni Sunne Ordusu da vuruldu.

Türkiye’ye destek açıklaması

Dün bir bildiri yayınlayarak Türkiye’nin Suriye’de kurmayı planladığı iddia edilen güvenli bölgeye destek açıklayan Ahrar’uş Şam, El Nusra Cephesi’nin Halep’in kuzeyinde boşalttığı mevzilere yerleşiyordu. Öte yandan Suriyeli muhaliflere göre, ABD tarafından eğitilen ve Suriye’ye girdikten sonra Nusra Cephesi’nin hedefi olan 30’uncu Tümen’e bağlı militanlar da Atme’de esir tutuluyordu. Bu bölgede Nusra Cephesi’nin 30’uncu Tümen üyelerine yönelik saldırıları sürüyordu.

BAKMADAN GEÇME!