ABD Savunma Bakanı Austin: 25 binden fazla kadın ve çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

ABD Savunma Bakanı Austin: 25 binden fazla kadın ve çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, önceki gün Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde yapılan bir oturumda Gazze’de kaç kadın ve çocuğun öldürüldüğü sorusuna “25 binin üzerinde” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Pentagon daha sonra açıklama yaparak bunun Hamas kontrolündeki sağlık bakanlığının rakamları olduğunun altını çizdi. ABD, geçici ateşkesin sağlanması ve rehine takasının sağlanması için arabuluculuk yaparken Austin’in Gazze’deki can kayıplarla ilgili açıklaması ise vehameti bir kez daha ortaya koydu.  Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh açıklama yaparak bakanın bu sözleriyle “Hamas’ın kontrolündeki sağlık bakanlığının Gazze’de 25 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğüne dair tahminine atıfta bulunduğunu” belirtti.

ABD GAZZE’YE HAVADAN YARDIM DAĞITACAK

ABD Başkan Joe Biden, gıda, su ve ilaç kıtlığıyla karşı karşıya olan Gazze’ye havadan yardım malzemesi dağıtmaya başlayacaklarını açıkladı.  Karadan yardım geçişinin neredeyse tamamen durduğu Gazze’ye havadan yardımlara Ürdün öncülük ediyor. Fransa da Ürdün’ün yardım seferlerine katılıyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kibry ise bölgeye daha fazla yardım ulaşabilmesi için bir deniz koridoru açılmasının gündemde olduğunu, bunun için de Güney Kıbrıs limanlarının kullanılabileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!