ABD-Rusya arasında diplomatik gerginlik

Güncelleme Tarihi:

ABD-Rusya arasında diplomatik gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 01:13

RUSYA’da Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterileri nedeniyle hapis yatan Pussy Riot üyeleri, ABD turu nedeniyle hem Moskova-Washington hattında diplomatik kriz yarattı, hem de diğer grup arkadaşlarını kızdırdı.

Haberin Devamı

Maria Alyokina ve Nadezda Tolokonnikova, New York’taki konser öncesi ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power’la da buluştu. Power, iki kadını “dünyada insan hakları için verilen mücadelenin sembolü” diye tanımlayınca Rus mevkidaşının eleştirilerine hedef oldu.

Rus elçi sataştı


Rusya’nın BM elçisi Vitali Çurkin, Power’la “Daha gruba katılmadı mı? Washington’daki katedralde konser vermeleri için davet etmesini bekliyordum. Belki onlar için bir dünya turu düzenler” diye dalga geçti. Çurkin’e Twitter’dan yanıt veren Power ise “Sayın Büyükelçi Çurkin. İnsan hakları için ayağa kalkan Pussy Riot kızlarıyla tura çıkmaktan gurur duyardım. Bize katılacak mısınız? İlk konserimiz Rusya’daki siyasi tutuklular için olacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Para için sahneye çıkmayız

Aralık ayında Putin’in affıyla serbest kalan grubun iki üyesi Maria Alyokina ve Nadezda Tolokonnikova, önceki gün hapis yattıkları dönemde kendilerine büyük destek veren ünlü yıldız Madonna’yla beraber sahneye çıktı. Madonna ile konsere çıkmaları ise grubun bilinmeyen geri kalan üyeleri tarafından eleştirildi. Grubun resmi sitesinde, “Konser bileti satmak bu grubun ilkelerine ters. Performanslarımız için asla para kabul etmedik” dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!