ABD: PKK'nın Avrupa'daki yayın organları kapatılsın

Güncelleme Tarihi:

ABD: PKKnın Avrupadaki yayın organları kapatılsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 08:18

ABD Dışişleri Bakanlığ'ının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Kurt Volker, terör örgütü PKK'nın Avrupa'da sözcülüğünü yapan yayın organlarının, terör şebekesinin parçası ilan edilmesini ve kapatılmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Volker, ABD Temsilciler Meclisinin Avrupa ve Oluşan Tehditler Alt Komitesinin bir oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve ABD'nin, terör örgütü PKK'ya karşı Avrupa'da yürüttüğü ortak çabaları anlattı.

Kurt Volker, “PKK ile bağlantılı örgütlerin belirlenmesi için Türkiye ile çok yakın şekilde çalışıyoruz. PKK için para toplayan ve PKK şebekesinde yer alan medya kuruluşlarını belirlemek ve bunların terör şebekesinin parçası ilan edilmesini ve kapatılmasını talep etmek için Avrupa başkentlerine gittik” dedi.

Aynı oturumda konuşan ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili üyesi Robert Wexler da Türk toplumunun bir kesiminde görüldüğü belirtilen Amerikan karşıtlığının, kısmen, PKK'nın kuzey Irak'taki varlığına karşı Washington'ın önlem almada yetersiz kalmasından kaynaklandığını söyledi.

“KENDİLERİNİ YENİDEN PAKETLEYEN TERÖRİST GRUPLAR DA”

ABD Kongresindeki Türk Dostluk Grubu'nun eşbaşkanı olan Wexler, terör örgütü PKK'dan ayrıldığını söylediği “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” adlı grubun, ABD Dışişleri Bakanlığının terörist örgütler listesine eklenmesini istedi.
Wexler, “PKK ve Kürdistan Özgürlük Şahinleri grubu konusunda tamamen açık davranırsak Türk halkının gözünde çok daha iyi görünürüz” dedi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Volker, “terör örgütlerinin içinden çıkarak kendilerini yeniden paketleyen terörist grupları da terörist olarak tanımlamamız gerekir” diye konuşarak, Wexler'in talebini Dışişleri Bakanlığı'na ileteceğini söyledi.

Yine aynı oturumda konuşan ABD Dışişleri Bakanlığının bir başka üst düzey yetkilisi Dan Fata da Türk halkının bir bölümünde görüldüğü ifade edilen Amerikan karşıtlığının, Türk hükümeti düzeyinde, bakanlıklarda ve orduda paylaşılmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!