ABD, Mısır ve İsrail'den sır operasyon: Yılbaşı gecesi gizlice Gazze'den çıkarıldılar...

Güncelleme Tarihi:

ABD, Mısır ve İsrailden sır operasyon: Yılbaşı gecesi gizlice Gazzeden çıkarıldılar...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 15:41

Annesi ve amcası Gazze'deki çatışmaların ortasında mahsur kalan ABD'li bir askerin ailesinin yılbaşı gecesi düzenlenen sır bir operasyonla Gazze'den çıkarıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Associated Press haber ajansı, ABD'li bir askerin annesi ve amcasının Gazze'deki çatışmalardan gizli bir operasyonla kurtarıldığını duyurdu. AP'ye konuşan ABD'li yetkili sır gibi saklanan operasyonun ABD, İsrail, Mısır ve diğer ülkeler tarafından koordine edildiğini söyledi.

Söz konusu operasyon, Gazze'de aylardır devam eden hava saldırılarından ve şiddetli kara çatışmalarından Amerikan vatandaşlarını ve yakın aile üyelerini kurtarmaya yönelik bilinen tek operasyon.

YILBAŞI GECESİ GAZZE'DEN ÇIKARILDILAR

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkili, Zahra Sckak'ın ABD vatandaşı olan kayınbiraderi Farid Sukaik ile birlikte yılbaşı gecesi Gazze'den çıkarıldığını duyurdu.

44 yaşındaki Zahra Sckak'ın kocası Abedalla Sckak, savaşın başlarında bir hava saldırısında vurularak hayatını kaybetti. Çiftin üç çocuğundan biri olan 24 yaşındaki Ragi A. Sckak, ABD ordusunda piyade eri olarak görev yapıyor.

ABD, Mısır ve İsrailden sır operasyon: Yılbaşı gecesi gizlice Gazzeden çıkarıldılar...

Sckak Ailesi/AP

Haberin Devamı

ABD KOORDİNASYON ROLÜ OYNADI

Kurtarma operasyonunun İsrail ordusu ve İsrailli yerel yetkilileri kapsadığını söyleyen yetkili ABD'li yetkililerin Gazze'de sahada olduğuna dair bir ipucu vermedi ve sadece "ABD, Sckak ailesi ile İsrail ve Mısır hükümetleri arasında yalnızca bir irtibat ve koordinasyon rolü oynadı" dedi.

AİLE BİDEN YÖNETİMİNDEN YARDIM TALEP ETTİ

Sckak ailesinin avukatı ve aileden bir üye, AP'ye Zahra Sckak ve Farid Sukaik'in kurtarılmadan önce çevresi savaşçılarla çevrilmiş bir binada mahsur kaldıklarını, hiç yiyecekleri olmadığını ve kanalizasyon suyu içerek hayatta kaldıklarını anlattı.

Yılbaşı gecesi gerçekleştirilen sır operasyonla ilgili çok az bilgi ele geçirildi. AP operasyonun Sckak'ın ailesinin Biden yönetiminden yardım talep etmesinin ardından gerçekleştiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: 300 ABD VATANDAŞI RİSK ALTINDA

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan elde edilen verilere göre, Gazze'de daimi ikamet eden ve onların birinci derece aile üyelerinden oluşan yaklaşık 300 Amerikan vatandaşı kuşatma altındaki bölgede risk altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!