ABD için ilişkiyi bitirme zamanı

Güncelleme Tarihi:

ABD için ilişkiyi bitirme zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 00:50

Londra’da temaslarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Trump’ın artık YPG’ye silah verilmeyeceğine ilişkin açıklaması için “Bu geçici bir ilişkiydi. Şimdi bu ilişkiyi bitirme zamanı geldi. Çünkü DEAŞ halihazırda yenilmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yıldırım, ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında YPG başlığı ile öne çıkan telefon görüşmesine ilişkin BBC’ye açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bu görüşmede, Trump’ın Erdoğan’a, “YPG’ye silah verilmesi yanlış” dediğini söyledi. Yıldırım, Trump’ın Türkiye için neyin önemli olduğunu anladığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Bize bunun bir seçim olmadığını gereklilik olduğunu söylediler. YPG ya da PYD ile yapılan işbirliği için bunu söylediler. Bu işbirliğini kabul etmesek de anlayabiliyoruz. Bu geçici bir ilişkiydi. Şimdi bu ilişkiyi bitirme zamanı geldi. DEAŞ hali hazırda yenilmiş durumda. Bu yüzden Trump silah sağlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Bu açıklama görüşmede yer aldı.”

TERÖR GRUPLARI KATILAMAZ

Başbakan Yıldırım, Soçi’deki üçlü zirvede Suriye’ye ilişkin ortaya çıkan ‘yeni plan’a ilişkin de açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Bu plan, Esad’ın iktidarda kalmasını öngörüyor. Sizin bu anlaşmaya olan desteğiniz, Suriyeli Kürtlerin taraf olmamasına mı bağlı” sorusuna, “Bizim pozisyonumuz çok net. Terör faaliyetlerine katılan herhangi bir grup, bu görüşmelere katılamaz” dedi.
Yıldırım, Gülen’in iadesi konusunun görüşmede yer alıp yer almadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: “Onların bir takım adımlar atması gerekiyor. Çünkü biz iade için gerekli delilleri ve belgeleri paylaştık. Bizim için her şey çok açık. Hiçbir tereddütümüz ve şüphemiz yok.”

Haberin Devamı

BUCKINGHAM BOMBALANSAYDI

Yıldırım, darbe girişimi sonrasındaki operasyonlara ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Kanıt olmadan hiçbir insanı tutmuyoruz. Türkiye hukukun üstünlüğünün bulunduğu bir ülke. Ya siz darbe girişimi yaşamış olsaydınız? Buckingham Sarayı bombalanmış olsa? Böyle bir şey yaşamış olsanız, bizi anlardınız. Ben dostlarımızın empati yapmasını istiyorum.”

Başbakan, Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü’nde “Türkiye’nin Ortadoğu Perspektifi, Tünelin Sonunda Işık Var mı?” paneline de katıldı.

- BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün İngiltere’nin başkenti Londra’da ‘10 Numara’ olarak bilinen Başbakanlık Binası’nda Theresa May ile bir araya geldi. Baş başa görüşmenin basına açık kısmında konuşan Yıldırım, sene başında May’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretin, başta savunma sanayisi olmak üzere yeni işbirlikleri ve yatırım fırsatlarının önünü açtığını belirtti. İngiltere Başbakanı Theresa May ise şunları söyledi: “Türkiye ile olan ilişkimiz bizim için çok önemli. Çeşitli küresel meselelerle ortaklaşa muhatap oluyoruz, terörle birlikte mücadele ediyoruz. Ayrıca 15 milyar sterline ulaşan bir ticaret hacmimiz var. Türkiye’ye yaptığım ziyaretten bu yana ilişkilerimizde yaşanan gelişmeyi görmekten mutluyum.” 

BAKMADAN GEÇME!