ABD’de travesti krizi

Güncelleme Tarihi:

ABD’de travesti krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eşcinsellerin başkenti olarak bilinen San Francisco'da, rahibe gibi giyinen bir grup travestinin Paskalya partisi yapmak istemesi, Katolik Kilisesi'nden sert tepki aldı ve kent belediyesini güç durumda bıraktı.

Rahibe travestiler, San Francisco'da eşcinsellerin en yoğun olarak yaşadığı Castro semtinde 4 nisan Paskalya gününde bağış toplayacakları bir gösteri için izin istediler. Belediye İdare Kurulu da gösteriye izin verdi.

PAskalya bayramı

Ancak, Katolik Kilisesi ve bazı kuruluşlar, Belediye'yi protesto ederek, Katolikler ile açıkça alay eden travesti grubuna gösteri için paskalya gününde izin verilmesini de ‘‘duyarsızlık’’ olarak nitelediler. Belediye İdare kurulu, bu kez geri adım atarak, gösterinin 11 nisanda yapılabileceği düşüncesini ortaya attı. Ancak 11 nisanın da Ortodokslar'ın paskalya bayramı olması, Belediye'yi oldukça zora soktu.

Aralarında birkaç kadının da bulunduğu travesti grubun bir temsilcisi, geri adım atmayacaklarını ve piknik sepetleriyle birlikte Castro semtindeki gösteri yerinde olacaklarını söyledi. Eşcinsel ve travestiler, San Francisco'da etkili bir seçmen topluluğu oluşturuyor.

PAPAZLIKTAN ATILDI

Chicago yakınındaki küçük bir banliyöde, iki eşcinseli evlendiren ve kilisede tören yaptıran papaz Gregory Dell, Papazlar Mahkemesi'nde iki gün süren duruşmalar sonucu suçlu bulundu. Dell'in papazlık unvanı elinden alındı.

Methodist Kilisesi'nin, eşcinsellerin evlenmelerine yasak getirdiği hatırlatılırken, kilisenin yasak kararına karşı gelen papazın, bundan böyle kiliselerde çalışamayacağı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!