ABD, Bin Ladin'in oğlunu terör listesine ekledi

Güncelleme Tarihi:

ABD, Bin Ladinin oğlunu terör listesine ekledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 08:29

ABD Dışişleri Bakanlığı, Usame bin Ladin’in oğlu Hamza bin Ladin’i küresel teröristler listesine dahil etti.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hamza bin Ladin’in, ABD'nin ulusal güvenliğine, dış politikası ile ekonomisine tehdit oluşturduğu için bu listeye dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada, 20'li yaşlarının sonunda olduğu tahmin edilen Hamza Bin Ladin’in, ABD yasalarına konu mal varlığının bloke edildiği belirtildi. ABD vatandaşlarının da bu kişiyle herhangi bir iş yapmasının yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, Ağustos 2015’te El Kaide liderlerinden Ayman el Zavahiri’nin Hamza bin Ladin’i örgütün üst düzey isimlerinden biri olarak tanıttığı belirtildi.

ABD, Bin Ladinin oğlunu terör listesine ekledi

El Cezire'nin 7 Kasım 2001'de yayınladığı görüntülerde, Hamza bin Ladin (solda) Afganistan'da düşürülen bir ABD helikopterinin enkaz parçasını tutarken görülüyor. 

Haberin Devamı

BABASININ YERİNE GEÇEBİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYORDU

Usame Bin Ladin ve Khairiah Sabar'ın oğlu olan Hamza, babasının 2011'de Pakistan'da öldürüldüğü baskın sırasında evde bulunmuyordu.

BBC'nin haberine göre, Ortadoğu politikaları üzerine uzman olan Profesör Fawaz Gerges, Hamza Bin Ladin için, "Babasının en sevdiği oğlu oydu. Herkes babasının yerine onun geçebileceğini düşünüyordu" dedi.

El Kaide'nin 2015 yılında yayımladığı ses kaydında Hamza'nın Kabil, Bağdat ve Gazze'deki takipçilerini Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv'de saldırılar düzenlemeye çağırdığı duyuluyordu.

Usame Bin Ladin'in ölümünün ardından El Kaide'nin liderliğine Eymen El Zevahiri geçmişti.

Hamza'nın dahil edildiği "özel küresel teröristler" listesi, ABD yurttaşlarının güvenliği ile ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden kişilerin dahil edildiği bir liste.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!