ABD Başkanı Biden'ı tehdit etmişti... FBI operasyonunda öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Bidenı tehdit etmişti... FBI operasyonunda öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 08:35

ABD’de Başkan Joe Biden’ı sosyal medya hesabından tehdit eden Craig Robertson isimli bir kişi, FBI’ın evine düzenlediği baskın esnasında öldürüldü.

Haberin Devamı

Olay, Biden’ın eyalete planlanan ziyaretinden birkaç saat önce, FBI ajanlarının Utah’taki evinde Robertson’a gözaltı kararını tebliğ ettikleri sırada yaşandı.

FBI olaya ilişkin daha fazla detay vermedi. İddianameye göre Robertson Facebook hesabı üzerinden Başkan Biden ile, eski Başkan Donald Trump hakkında suçlamalar yönelten Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg'ı ölümle tehdit etti.

Baskın, Salt Lake City'nin yaklaşık 65 km güneyinde bulunan Provo'da yerel saatle 06.15 civarında gerçekleşti.

Yöneltilen suçlamada Robertson’ın ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ve New York Eyalet Başsavcısı Letitia James'i de hedef aldığı belirtildi.

Robertson, Facebook'ta yayımladığı onlarca tehdit mesajlarından birinde, “Biden'ın Utah'a geleceğini duydum. M24 keskin nişancı tüfeğinin üzerindeki tozu temizliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Robertson, Mart ayında, Trump'a ait olan Truth Social adlı sosyal medya uygulamasında Bragg'a yönelik bir tehdit yayımladı. Bu paylaşım, FBI ajanları tarafından fark edildi. Şirket, FBI’yı uyardı.

FBI ajanları şüpheliyi ziyaret etti. Ancak Robertson FBI’a gönderinin “hayal ürünü” olduğunu ve “izin belgesi olmaksızın tekrar gelmemelerini” söyledi.

Mesajlar Salı gününe kadar sürdü. Robertson, yaptığı son paylaşımında, “Belki de Utah, bu hafta bir keskin nişancının Biden'ı vurduğu yer olarak ünlü olur" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!