'Türkiye’ye yaptırıma hazırız'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye yaptırıma hazırız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 18:51

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ev hapsinde tutulan Pastör Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde, Washington yönetiminin Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazır olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Pence, “Bu hafta daha önce de söylediğim ve Başkan Trump’ın netleştirdiği gibi, Pastör Andrew Brunson’ın ev hapsine alınması, yeterince iyi değil. Ve Amerika Birleşik Devletleri, Pastör Andrew Brunson serbest bırakılana dek, Türkiye’ye karşı yaptırımlar getirmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Geçen perşembe önce Pence, daha sonra da ABD Başkanı Trump, Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını duyurmuş ve ABD lideri Twitter açıklamasında, “ABD, harika bir Hristiyan, aile babası ve müthiş bir insan olan Pastör Andrew Brunson’ın uzun süreli tutukluluğu nedeniyle Türkiye’ye büyük yaptırımlar uygulayacak. Büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı” yazmıştı.

Mike Pence ise Trump’ın tweet’inden dakikalar önce Washington’daki Uluslararası Din Özgürlüğü Konferansı’nda konuşmuş ve Brunson’ın derhal serbest bırakılmaması hâlinde Türkiye’ye ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Ankara bu sözlere sert tepki vermişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!