ABD Adalet Bakanı’nı Rus elçiyle görüşme yakabilir

Güncelleme Tarihi:

ABD Adalet Bakanı’nı Rus elçiyle  görüşme yakabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 23:41

RESMEN görevi devralmadan önce Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşmesi ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kalan ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in ardından Trump yönetiminin başı bu kez de Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın Rus elçiyle teması nedeniyle ağrımaya başladı.

Haberin Devamı

Jeff Sessions’ın Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında iki defa Rusya Büyükelçisi Kislyak ile görüştüğü ortaya çıktı. Sessions, bakanlık için onay aldığı Kongre oturumunda “Trump yönetiminden birinin Rusya ile iletişime geçtiği yönünde kanıt varsa ne yapacağı” sorusuna “Bu faaliyetlerden (görüşmelerden) haberi olmadığı” cevabını vermişti.

Temsilciler Meclisi Azınlık Grubu Başkanı Demokrat vekil Nancy Pelosi, Sessions’ın “yemin altında yalan söylediğini” ifade ederek, bakanın istifasını istedi. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Sarah Isgur Flores ise Sessions’ın “cevabında kesinlikle yanıltıcı bir şey olmadığını” ve Sessions’ın görüşmeleri bir senatör ve Silahlı Hizmetler Komitesi’nin bir üyesi olarak yaptığını kaydetti. ABD Başkanı Donald Trump da  Sessions’a “güveninin tam olduğunu” söyledi. Sessions, geçtiğimiz yıl içinde 25 yabancı elçiyle görüşme yapmıştı. Sessions, Trump’ın kampanyasına geçen yıl şubat ayında katılırken, Rus elçiyle görüşmelerini temmuz ve eylül aylarında gerçekleştirdi.

BAKMADAN GEÇME!