ABD açıkladı: Hamas’ın üç numarası öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

ABD açıkladı: Hamas’ın üç numarası öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:00

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas’ın askeri kanadının üç numaralı ismi Mervan İsa’nın geçen hafta düzenlenen bir İsrail saldırısında öldürüldüğünü teyit etti.

Haberin Devamı

Hamas ve İsrail’den konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, İsa 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşta İsrail’in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi oldu.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA YOK

Günlük basın toplantısında konuşan Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında önceki akşam gerçekleşen görüşmede İsrail’in Hamas’a karşı kaydettiği ilerlemenin de gündeme geldiğini belirterek, “Önemli sayıda Hamas taburunu çökerttiler, üst düzey komutanlar da dahil olmak üzere binlerce Hamas savaşçısını öldürdüler. Hamas’ın üç numaralı ismi Mervan İsa geçen hafta bir İsrail operasyonunda öldürüldü” ifadelerini kullandı. İsrail basınında geçen hafta çıkan haberlerde Mervan İsa’nın Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nın altında bulunan tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldüğü yönünde haberler çıkmış, ancak hiçbir resmi makamdan açıklama gelmemişti. İsrail, İsa’nın Yahya Sinvar ve Muhammed Deif ile birlikte 7 Ekim saldırılarının arkasındaki üç isimden biri olduğunu savunuyor. Avrupa Birliği de bu bağlamda İsa’yı “terör listesine” eklemişti.

Haberin Devamı

BARGUTİ DÖVÜLDÜ İDDİASI

Öte yandan İsrailli Haaretz gazetesi, İsrail hapishanelerinde tutuklu olan Filistin’in Fetih Hareketi’nin sembol liderlerinden Mervan Barguti’nin gardiyanlar tarafından “sopalarla” dövüldüğünü yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!