ABD 86 milyon dolar harcadığı uçağı hiç kullanmadı

Güncelleme Tarihi:

ABD 86 milyon dolar harcadığı uçağı hiç kullanmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 00:14

Afganistan'ın Yeniden İnşası İçin ABD’nin Özel Müfettişi (SİGAR), ABD’nin uyuşturucu ile mücadele biriminin Afganistan’da uyuşturucu ile mücadele alanında kullanmak üzere bir muhbir uçağa 86 milyon dolar harcadığını ancak uçağın hiç kullanılmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

SİGAR yayınladığı raporda, 7 yıl önce alınan ATR 42-500 uçağının, Afganistan’da uyuşturucu kaçakçıları ile mücadele alanında kullanmak üzere özel olarak tasarlandığını, tasarımı için onlarca milyon dolar ve ek ekipmanları için da milyonlarca dolar harcandığını kaydetti.

Uçağın 86 milyon dolara mal olduğu, şimdi ABD’de Savunma Bakanlığına ait bir depoda bulunduğunu duyuran SİGAR, bu uçağın bir program için satın alındığını ve programın 2015 yılında sona erdiğini, uçağın Afganistan’da asla uçuş gerçekleştirmeyeceğini ifade etti.

SİGAR’ın raporunda, ATR 42-500 uçağına ve Kabil’de bu uçağın park edileceği yere 86 milyon dolar harcandığı, bu paranın, uçağın asıl maliyetinin dört katı olduğunu da yer verildi.

SİGAR, Afganistan’ın yeniden inşası için ABD’nin yaptığı yardımları teftiş ederek, yardım edilen paraların doğru veya yanlış yollarda kullanılması ile ilgili ABD Kongresi'ne rapor sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!