ABD 3 kişiyi Çin'e casusluktan mahkum etti

Güncelleme Tarihi:

ABD 3 kişiyi Çine casusluktan mahkum etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 09:41

ABD'de Çin hesabına casusluk yapmakla suçlanan 3 kişi, 20 ay ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

California'da görülen davada, teknoloji sırlarını Çin'e vermekle suçlanan Amerikalı William Chi-Wai Tsu (61) 3 yıl 4 ay, Çinli Tah Weih Chao (53) 20 ay ve Çinli Zhi Yong Guo (50) 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

California'daki bir şirketin müdürü olan Amerikalı Tsu, askeri uygulamalar içeren 400'den fazla yüksek teknoloji ürünü entegre devreyi Çin'e ihraç ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

Tsu, geçen ocak ayında gözaltına alınmış ve mart ayındaki duruşmada suçunu itiraf etmişti. 2 Çinli ise geçen yıl nisan ayında Los Angeles havaalanında Çin'e giden bir uçağa binerlerken gözaltına alınmıştı. Çinlilerin ayakkabı ve elbiselerine 10 adet termik kamera gizlediği ortaya çıkmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, her biri 5 bin dolar değerindeki bu minik kameraların, çıplak gözle görülemeyen nesneleri ve ısı kaynaklarını tespit edebildiğini, askeri ve sivil amaçlarla kullanılabildiğini bildirdi.

20 ay hapis cezasına çarptırılan Tah Weih Chao'nun geçen yıl nisan ayındaki duruşmada suçunu itiraf etmesi nedeniyle arkadaşından daha hafif bir ceza aldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!