AB Komisyonu'ndan Hıristiyanları kızdıran hata

Güncelleme Tarihi:

AB Komisyonundan Hıristiyanları kızdıran hata
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 18:04

Okullara gönderdiği 2011 ajandalarında Hindu, Çin ve Müslüman dini bayramlarına yer verirken Hıristiyanların dini bayramlarını unutan AB Komisyonu büyük tepki aldı.

Haberin Devamı

Özellikle Avusturya, Fransa ve Belçika gazetelerine manşet olan hatadan dolayı özür dileyen AB Komisyonu, yeni baskılarda ajandalara Noel ve Paskalya gibi Hıristiyan dini bayramlarının da dahil edileceğini açıkladı.

AB Komisyonu sözcüsü Frederic Vincent, son 6 yıldır ajanda basan ve dağıtan AB Komisyonu'nun, AB genelinde ilk başvuran 21 bin okula gönderdiği oldukça kullanışlı 2011 yılı ajandalarını geri çekmeyi düşünmediğini söyledi.

Vincent, ajandalarda her ülkenin bir kısmı Hıristiyan dini bayramlarıyla örtüşen resmi tatillerine yer verildiğini fakat Yahudi, Müslüman, Hindu ve Çin dini bayramları eklenirken, Hıristiyanların dini bayramlarının unutulduğunu belirtti.

Sözcü Vincent, 3,2 milyon adet basılan ve maliyeti 5 milyon euroyu biraz aşan ajandaların yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu'ndaki Hıristiyan Demokrat milletvekilleri sorumlulardan hesap sorulmasını ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun kişisel olarak özür dilemesini talep etti.

Avrupa Katolik Komisyonu Sözcüsü Johanna Touzel, AB Komisyonu'nun ajandalarda Hıristiyan dini bayramlarına yer vermemesini "son derece garip" bulduklarını belirterek, "Noel ve Paskalya, yüzmilyonlarca Hıristiyan ve Avrupalının önemli bayramlarıdır. Bunların dışarda bırakılması tuhaf. Umarım bilinçli değildir. Eğer AB Komisyonu ajandasında Noel'i bayram olarak işaretlemiyorsa, o halde 25 Aralık'ta da normal çalışmasını sürdürmelidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!