AB Komisyonu: Türkiye ile müzakerelere devam

Güncelleme Tarihi:

AB Komisyonu: Türkiye ile müzakerelere devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 01:11

Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci konusundaki yaklaşımı nedeniyle uzun süredir Ankara’nın tepkisini çeken Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn’ı bu kez AB Komisyonu da yalnız bıraktı.

Haberin Devamı

Hahn’ın görev tanımı gereği, müzakere sürecini başarıya ulaştırmak için uğraşmak yerine Avusturya’nın ve Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) pozisyonunu benimseyerek “Türkiye ile üyelik müzakerelerine son verilmesinin daha dürüstçe olacağını” söylemesine AB Komisyonu’ndan destek gelmedi. AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, “AB Komisyonu’nun ortak tutumu Türkiye ile katılım müzakerelerinin sürdürülmesi yönündedir” dedi.

KOMİSYONA SORULDU

Günlük basın toplantısında Hahn’ın açıklamalarının AB Komisyonu’nun resmi pozisyonunu yansıtıp yansıtmadığı sorusunu yanıtlayan Margaritis Schinas, “AB Komisyonu’nun resmi tutumu sadece ve sadece Başkan Jean-Claude Juncker tarafından dile getirilir” dedi. Bu yanıt, Hahn’ın açıklamalarının şahsi görüldüğü ve Brüksel’in resmi pozisyonunu yansıtmadığını göstermesi açısından önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!