‘AB için hâlâ umut var mı’

Güncelleme Tarihi:

‘AB için hâlâ umut var mı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 10:58

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini yıllardır Brüksel'de yakından takip eden gazeteci-yazar Sertaç Aktan, AB üyeliği elde etmenin somut formülünü “Türkiye’nin AB üyeliği için umut var mı?” isimli yeni kitabında anlattı.

Haberin Devamı

Bu formülü meydana getiren strateji dışında başka bir seçenek kalmadığını ve her şeye rağmen Batılılaşmaya devam etmemiz gerektiğini belirten Aktan, Türkiye’nin kendi kendine sebep olduğu sıkıntıların yanı sıra Avrupalı siyasilerin Ankara’nın önüne çıkardığı engellere dikkat çekiyor.

‘AB için hâlâ umut var mı’

“HÂLÂ UMUT VAR MI”
“Türkiye hiçbir dönemde AB üyeliğine hem bu kadar yakınlaşıp hem de ondan bu kadar uzaklaşmamıştı” ifadesini kullanan Aktan, kitabında “AK Parti iktidarında zirve ile dibi kısa süre arayla birlikte gören bu vizyon için gelinen noktada hâlâ bir umut var mı?” sorusunun yanıtını veriyor.

Aktan, “Bu kitabı okuduğunuzda modernleşmemizin nedenlerini görecek, Avrupa’nın ne olduğunu ve olmadığını çok daha iyi anlayacak, siyasi-ekonomik-kültürel alanlarda yeni bakış açıları kazanacak, bunun yanı sıra vize, gümrük, imtiyaz, standart ve kriter gibi daha somut ve güncel meselelerde bir uzman gibi konulara hakim olacaksınız. AB üyeliği denildiğinde Kıbrıs sorununun, Kürt meselesinin, Türkiye’de yeni anayasa ile sistem tartışmalarının neden sürekli gündeme geldiğini, bunlara ilişkin çözüm önerileri ve fırsat analizleri ile çok daha fazlasını yine bu kitapta bulacaksınız” diyor.

BAKMADAN GEÇME!