AB’den itiraf: Türkiye'yi oyalıyoruz

Güncelleme Tarihi:

AB’den itiraf: Türkiyeyi oyalıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Spencer, AB'nin, Türkiye'ye karşı dürüst olmadığını ve taktik amaçları için Ankara'yı 30 yıldan fazla süredir oyaladığını söyledi.

Spencer, Amerikan Dow Jones haber ajansına yaptığı açıklamada, AB'nin aslında Türkiye'yi hiçbir şekilde üyeliğe kabul etmeye niyeti olmadığını ancak bu tutumunu Ankara ile ilişkilerde çıkarı olduğu için gizlediğini itiraf etti. Spencer ‘Türkler'e ileride bir gün AB'nin parçası olacakları yolunda 30 yıldır söz vererek hiç dürüst bir davranışta bulunmadığımızı düşünüyorum. Çünkü gerçek, AB'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etme yolunda hiçbir niyeti olmadığıdır’ diye konuştu.

Tom Spencer, AB'nin bu iki yüzlü davranışı yüzünden Türkiye'deki Avrupa yanlısı çevrelerin de zor durumda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

‘‘Türkiye, bir yanda yeni köktendincilerin diğer yandan bizim tutmayacağımız sözlerimizin arasında sıkışmış durumda. Türkiye'ye gerçek niyetlerimizi anlatmamız çok daha dürüst bir davranış olurdu. Bu durumda en iyi seçenek Türkiye ile tam üyelik dışında çok yakın ilişkiler kurmak.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!