Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 G20'den ekonomik canlanmayı destek vaadi
 Afgan askerler dost ateşiyle mi öldü?
 Obama'dan üs personeline övgü
 Brown'dan Karzai'ye tepki
Reha ERUS
Batı dertsiz bir Türkiye istemiyor
Doğan Uluç/New York
''Katilim'' dese, 26 yıl Sing Sing’de kalmayacaktı
Yorgo Kırbaki
Atatürk’ün çiçekçisi
Emre Kızılkaya / Dış Açı
AB’nin kurtuluşu için mütevazı bir öneri
Ayşegül Ekinci
Bodrum'un bir doktor Alim Bey'i vardı
Ünsal Turan/Kuzeyden
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
Euractiv
Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

'Türkiye'nin üyeliği AB için siyasi gol olur'

 
A.A.
İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üye olmasının hem AB açısından, hem de Akdeniz'in birliği açısından önemli bir konu olduğunu söyledi.

Frattini, Milano kentinde düzenlenen 6. Avrupa-Akdeniz Konferansında yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin üyeliği AB için bir siyasi gol niteliği taşıyacak. Bu, Avrupa Birliği için de, Akdeniz birliği için de önemli konudur” dedi.

Bu meseleyi geçen hafta Ankara ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede de dile getirdiğini kaydeden Frattini, “Konuyu Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığım son görüşmede de gündeme getirdim. Kendisine İtalya olarak Türkiye'nin tam üyeliğini hedefleyen müzakerelerin devamını desteklemekte olduğumuzu ifade ettim” diye konuştu.

Frattini, Fransa gibi ülkelerin Türkiye'nin üyeliği konusunda “farklı fikirler” taşıdığını da ima ederek, Ankara'nın tam üyeliğini temin etmenin AB tarafından çözüm bulunması gereken önemli bir mesele olduğunu kaydetti.

“Akdeniz için birlik” projesini yakın gelecekte Paris'te gündeme taşıma hazırlığında olduklarını da hatırlatan Frattini, şöyle konuştu:

“Akdeniz İçin Birlik, Orta Doğu'da barış için nasıl bir çözüm bulunacağı, Lübnan, Irak ve Afganistan'da nasıl istikrar sağlanacağı gibi konular üzerinde de kafa yormak durumunda olacaktır. Sorunun özü, Orta Doğu ülkeleri için barışçıl çözümler üretebilmektir.”

İtalya Dışişleri Bakanı, “Her türlü bürokratik engeli kaldırarak halklar arasında kültürel diyaloğu mümkün kılmamız gerekiyor. Bu, aşırı uçlarla mücadele ve barışın egemen kılınması için de temel şart konumundadır” dedi.
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH