Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
24 Kasım 2014 Pazartesi 11:13

 ADnet  
Reklam için
» Avrupa Yunanistan seçimlerinden memnun
» İran'la nükleer görüşmeler yeniden başladı
» Mısır: Askerler yasama yetkisini de aldı
» Fransa'da zafer Sosyalistlerin
» İsrail-Mısır sınırında ölümcül saldırı
» Dünyanın üzerindeki 'obezite yükü'
» Başbakan halkı hiçe saydı
» DNA testi müebbetten kurtardı
» Suriye'de kritik gelişme
» Gizli görevden döndü
Euractiv
Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Tabaktaki meze kuşlar

 
Tabaktaki meze kuşlar
Tabağa bakınca pek de iç açıcı gelmiyor. Ama Kıbrıslı Rumlar bu kuşun turşusunu bile yiyor.

Kıbrıs Rum kesiminde bu çok özel bir menü. Adanın güney kısmında Ayinos Theodoros'ta bir restoranda sunulan "kuş tabağı" çok özel bir yemek. Fırında hazırlanan kuşlar, tabakta her ne kadar garip dursa da Rumlar onlara bayılıyor. Öyle ki Rumlar, göçmen bir kuş türü olan pulyaları her türlü yiyorlar. Turşusunu bile kuruyorlar.

Baharda Kıbrıs’a gelen 12 cm. boyundaki pulya kuşunun turşusu, ada halkının yüzyıllardır favori mezesi. Şaşırtıcı olsa da, Kıbrıslılar bu kuşu yakalayıp turşusunun kuruyorlar.”

Çevreciler ise, pulyaların turşu haline getirilmesine karşı büyük bir mücadele verdiler. Sonunda, kazandılar ve turşunun satışı yasaklandı. Yeni bir yasa sayesınde, pulyalar birkaç yıldan bu yana sadece av mevsiminde ve özel arazilerde avlanabiliyor. 

Pulya kuşu turşusu, asırlar boyu, Malta, yunanistan ve Kıbrıs’ta içki masalarını süslemiş. Pulyanın lezzetli içki mezesi hâline getirilmesi ise şöyle: “Yakalanan pulya kuşu, kanı akıtılmadan boğuluyor. Tüyleri yolunup temizleniyor. İç organları çıkartılmıyor. Hafif tuzlu suda haşlanıp, soğumak üzere bir tabağa alınıyor.

Pulya kuşu turşusu ise 20 gün, serin ve gölge bir yerde bekletildikten sonra yenmeye hazır hâle geliyor.

  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
pelin tek 14/06/2008 - 12:36
Bu haberde ne gastedilir anlayamadim. Gibris rum kesiminde oldugu gibi KKTC de de bu kuslardan biz da yerik. Cok guzeldir tadi ama :) . yenibogazici ndeki restaurantlarda bulmaniz mumkun eger kibrisa tatile gelirsaniz. Tabi biraz bahalidir :)) Londradan Pelin
Çok İyi %28 İyi %4 Normal %5 Kötü %8 Beğenmedim %53
Zafer Özkün 14/06/2008 - 12:11
acayip tadlar alacagim diye dogayi bozmak böyle gelisiyor iste.
Çok İyi %57 İyi %6 Normal %7 Kötü %6 Beğenmedim %20
YETER KUVANÇ 14/06/2008 - 12:06
dengeli bir şek,lde avlanıp tüketilirse gayet iyi bir besin ama dengesizce tüketilip soyunun yok edilmesi kötü olur çok güzel bir kuş türü nasıl yiyorlar hayret
Çok İyi %33 İyi %7 Normal %9 Kötü %8 Beğenmedim %40
Bu haberin diğer yorumcuları
Hüseyin Barış Özsoy
ENGİN ÖZTÜRK
Gazi Bican
caner acarbaş
Apollonius Tyana
Supernova .
Feza Türkmen
hakan kaan
duygu sıla
Ofkeli Umut
Samet Samet
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH