8 yıl sonra bulundu kaçıran intihar etti

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra bulundu kaçıran intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Avusturya’da 10 yaşındayken kaçırılıp 8 yıl bir odada hapsedilen kız kurtulmayı başardı. Kızı kaçıran adam aynı gece intihar etti.

AVUSTURYA kamuoyunu 8 yıldır meşgul eden kaçırma olayı geçen çarşamba günü çözüldü. Viyana sokaklarında amaçsızca dolaşan genç kızı gören vatandaşlar polise haber verdi. Genç kız polisi görünce kimliğini söyleyerek yardım istedi. Kızın 1998’de okula giderken kaçırılan Natascha Kampusch olduğu ortaya çıktı. Natascha’nın annesi Brigitta Sirny ve babası Ludwig Koch, kızlarını vücudundaki bir izden teşhis ettiler. Ancak polis, sonucun DNA testiyle alınacağını söyledi.

Raylara atladı

Kızın kaçmayı başardığı gece trenyoluna atlayarak intihar eden Wolfgang Priklopil adlı telefon teknisyeninin cesedi bulundu. Evinde yapılan aramada, kayıp kızın pasaportu da hapsedildiği garaj altındaki odada çıktı. Kızın kaçırılmasından sonra ülke polisi, Avusturya tarihindeki en büyük soruşturmalarından birini başlatmıştı. Olay tarihinde bir görgü tanığının tarif ettiği beyaz kamyonete sahip olan Priklopil bin şüpheli arasına girmiş, ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakılmıştı.

Seks kölesi oldu iddiası

AVUSTURYA medyasında genç kızın "seks kölesi" olarak tutulduğuna dair haberler yer aldı. Ancak polis bu iddiaları doğrulamadı. Natascha’nın cinsel tacize uğrayıp uğramadığı da henüz araştırılıyor. Aşırı solgun fakat sağlıklı görünen Natascha, radyo dinleyebildiğini ve gazete okuyabildiğini ancak Wolfgang Priklopil’in kilitli odadan çıkmasına asla izin vermediğini anlattı. Priklopil’in kıza okulda alması gereken dersleri öğrettiği de anlaşıldı.

Stockholm Sendromu mu

Yerel bir radyo istasyonunda konuşan psikologlar kızın büyük olasılıkla "Stockholm Sendromu" yaşadığını söylediler. Kaçırılan kişilerin zamanla kendilerini kaçıranlara yakınlık duymasına "Stockholm Sendromu" deniyor. Bu sendrom adını, İsveç’te 1973 yılında bir banka soygununda rehin alınan insanların bir süre sonra onları rehin alanların tarafına geçtikleri olaydan alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!