5 yaşındaki Cuma Ali yaşam savaşını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

5 yaşındaki Cuma Ali yaşam savaşını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 10:53

8 ay önce lösemi teşhisi konulan 5 yaşındaki Cuma Ali Kolay, ilik nakli için gerekli parayı topladı ancak yaşam savaşını kaybetti.

Haberin Devamı

İZMİR’in Kiraz İlçesi’nde, çiftçi 41 yaşındaki Mehmet Ali Kolay ile 38 yaşındaki Hatice Kolay çiftinin 5 yaşındaki çocukları Cuma Ali Kolay’a 8 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Cuma için Almanya’dan uygun donör bulundu, ancak işlemlerin başlatılması için 980 euro yatırılması gerekiyordu. Hürriyet’in de yaptığı haberlerin ardından yardımseverler tarafından kısa sürede o para toplandı.

Oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını isteyen Mehmet Ali Kolay, gereken parayı vakit kaybetmeden ilik bankasına yatırdı. Ancak bu kez de talihsiz çocuğun burnunda mantar oluştu. Minik Cuma Ali’nin rahat nefes alabilmesi için ameliyat edilmesine karar verildi. Diğer taraftan da ilik nakliyle ilgili de girişimler hızlandırıldı. Almanya’daki donöre detaylı testler yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

KEMOTERAPİ SONRASI DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Yaşam mücadelesi veren Cuma Ali’nin vücudu, ailesinin iddiasına göre son kemoterapi ilacının verilmesine dayanamadı. Bir kez daha fenalaşan talihsiz çocuk yoğun bakım ünitesinde 11 gün verdiği yaşam savaşını yitirdi. Büyük umutlarla aylarca hastane bahçesinde yatıp kalkan Kolay ailesi, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Kolay çifti, tek çocuklarını aynı gün Kiraz İlçesi Solaklar Köyü’nde yapılan cenaze töreni ardından toprağa verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Baba Mehmet Ali Kolay, şöyle dedi: “Bir kemoterapi ilacı verildi, o ilaçtan sonra bünyesi iflas etti. Doktorların ihmalinin olup olmadığının araştırılmasını istiyorum. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım. Ayrıca, yardım için toplanan parayla oğlumun mezarını yaptıracağım. Keşke sağlığı yerinde olsaydı, ilik nakli gerçekleşip köyümüze dönebilseydik de istediği oyuncakları alabilseydim, yapamadık acılıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!