45 dolara uzaydan Dünya'yı görüntüledi

Güncelleme Tarihi:

45 dolara uzaydan Dünyayı görüntüledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 17:54

ABD'nin California eyaletinde yaşayan Colin Rich isimli sinematograf, kendi icadı olan kameralı-balon ile yaklaşık 40 bin metre yükseklikten Dünya'yı görüntülemeyi başardı.

Haberin Devamı

BU GÖRÜNTÜLER SADECE 45 DOLARA ÇEKİLDİ - WEB TV

 

Rich, sadece 45 dolar (70 TL) harcayarak iki dijital kamera taşıyan bir balon yaptı. Yerden 38 kilometre yüksekliğe erişebilen balon, dünyanın birbirinden güzel görüntülerini çekmeyi başardı.

 

Rich, "Pacific Star 2" ismini verdiği balonunu yapmak için ilk önce internetin en çok ziyaret edilen online satış sitelerinden Ebay'dan iki tane ikinci el dijital kamera aldı. Rich, eriştiği irtifada -45 dereceye varan soğuklara dayanabilmesi için, balonu suni köpük ve koli bandı ile kapladı.

 

Haberin Devamı

Rich tarafından california'nın Oxnard şehrinde gökyüzüne bırakılan balon, 38 bin metre yüksekliğe erişene kadar her 3 dakikada bir fotoğraf çekti ve 1 dakikalık video kaydı yaptı. Balon erişebildiği en yüksek noktada patladı ve ardından paraşüt devreye girdi. Üzerinde iki kamera taşıyan "Pacific Star 2" açılan paraşütle, gökyüzüne salındığı noktadan 25 kilometre uzağa başarılı bir iniş yaptı.

 

Rich daha sonra ise üzerlerindeki radar aleti yardımıyla bulduğu kameralardan elde ettiği görüntüleri internette tüm dünyayla paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!