41 bin kişilik liste BM’de

Güncelleme Tarihi:

41 bin kişilik liste BM’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 15:21

KKTC Hükümeti, anlaşmadan sonra adada kalacak Türkiye kökenlilerin listesini Birleşmiş Milletler'e sundu. 45 bin kişinin yer alması beklenen listede, 41 bin kişinin adı var.

Haberin Devamı

Türkiye’den gelen göçmenlerin Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmak için adada en az 7 yıl kalmış olması ve son 5 yılının en az 1 yılını KKTC’de geçirmiş olması gerekiyor.

Liste, Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğunda ilan edilecek. Listeye itirazlar da ilandan sonraki ilk üç ay içinde yapılabilecek.

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Birleşmiş Milletler'e verilen 1974 sonrası vatandaş listesi konusunda da spekülasyonlar yapıldığını belirtti. Talat, bu listenin sadece Türk tarafı değil, Rum tarafınca da Birleşmiş Milletler'e bildirildiğini, KKTC vatandaşı olan ve KKTC'de yaşayan herkesin bu listeye dahil olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde konuşan Talat, referandumu erteleme taleplerinin kabul edilebilir olmadığını da yineledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise Başsavcı Akın Sait ile biraraya geldi. Görüşmede referandum yasası ele alındı. Bu özel yasanın, cumhurbaşkanı denktaş tarafından imzalanarak resmi gazete'de yayımlanması gerekiyor. Referandum süreci, bunun ardından başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!