Irak’ın Şii medreselerinde eğitim görerek "Hüccetülislam" sıfatı almaya hak kazanan Türkiye’deki Şii Caferiler’in lideri Selahattin Özgündüz, Irak’taki Şii-Sünni çatışmasını Zarkavi ve adamlarının kışkırttığını belirterek, "11 Eylül’ü de bunlar yaptı, İstanbul’daki bombalamaları da. İslam dünyasının bu çeteyle hesaplaşmasının vakti gelmiştir" dedi.
İstanbul’daki Zeynebiye Camii’nin imamı olan Özgündüz, "Usame bin Ladin, Zarkavi ve Taliban. Bunların hepsi aynı kafa. Vahhabilik kültürünün doğurduğu bu anlayış, İslam’a uymaz" diye konuştu.
"Şii türbesinin bombalanmasının arkasında ABD var" yaklaşımının doğru olmadığını söyleyen Selahattin Özgündüz, "Saldırıyı Irak’ta yeni hükümetin kurulmasını istemeyen Zarkavi ve adamları gerçekleştirmiştir. Peygamber torununun türbesini bombalayacak kadar gözü dönmüş bu adamların ’direnişçi’ diye nitelendirilmesi kanıma dokunuyor" dedi.
Selahattin Özgündüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Usame bin Ladin anlayışı ya da gerici Taliban zihniyeti, girdiği her ülkeye felaket getirmiştir. Bu anlayışın uzantıları Türkiye’de de var. İstanbul’daki bombalamaları kim gerçekleştirdi? Önüne geleni kafir ilan edenlerin ’katli vaciptir’ fetvaları Türkiye’de de verilmiyor mu? Bu anlayışa karşı uyanık olmamız gerekir.
Müslümanları birbirine kırdırmanın arkasında en kritik ülke Türkiyeyi ıraktaki ateş içine çekme fikri var.Ülkemizin böyle bir durumda ırak'a girmesi felaket olur ve kolayca çıkamaz.İnşallah böyle bir durum olmaz ve girmez.
mahmut öksüm
27/02/2006 - 11:45
Olayları değerlendirirken en can alıcı nokta,elde edilmeye çalışılan netice/ler nedir ve kimin/kimlerin işine yarar?!Değilse luzumsuz detaylarla ilgili kalrsınız!!! Resmin tamamını ve devamını göremezsiniz!!!
kadir aydın
27/02/2006 - 11:27
özgündüz ne dinimizden nede dünyadan haberiniz varmış?