3 numara öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

3 numara öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 00:00

Yıllardır Usame bin Ladin’in peşinde koşan ABD, şimdilik El Kaide’nin 3 numaralı ismi Şeyh Said el Masri’yle yetinecek.

Haberin Devamı

Mustafa Ebu el Yazid adıyla da bilinen El Masri, insansız bir Amerikan uçağının saldırısıyla öldürüldü. El Kaide’ye yakın hemen tüm kaynaklar, haberi doğruladı. Saldırıda Şeyh Said el Masri’nin karısı ve üç kızı da can verdi.
El Kaide’nin internet sitesinde duyurulan ölüm haberiyle ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilmedi. Masri’nin tam olarak nerede ve hangi gün öldürüldüğü bilinmiyor.
İslamcı internet sitelerini izleyen SİTE adlı grubun tercüme ettiği bir mesajda, ölüm nedenine ilişkin ayrıntılardan söz edilmezken, ölümünün “kafirler üzerinde bir lanet olacağı, yanıtın hazır olduğu” kaydediliyor.
İsmini vermek istemeyen bir ABD yetkilisine göre Şeyh Said el Masri’nin ölümü, Aralık ayında Afganistan içi ve dışında çok sayıda üst düzey yetkilisini kaybeden El Kaide için çok ağır bir darbe olacak. Obama’nın başkanlığa gelmesiyle birlikte Afganistan’daki askeri etkinliğini arttıran ABD, El Masri’yi öncelikli hedefleri arasına almıştı.

Haberin Devamı

11 Eylül korsanlarına o para yollamıştı

El Kaide’nin kurucuları arasında yer alan El Masri, örgütün en önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. Usame bin Ladin ve Eymen el Zevahiri’den sonra El Kaide’nin 3 numarası olarak kabul edilen Şeyh Said el Masri’nin Amerika’daki malvarlığı, 11 Eylül 2001 saldırısının ardından dondurulmuştu. El Masri’nin uçak kaçırarak saldırıları düzenleyen Muhammed Atta, Marvan El Şenni ve  Wal El Şehri’ye Dubai üzerinden para aktaran kişi olduğuna inanılıyor. El Masri, bir açıklamasında, ABD’yi “Müslümanları hedefleyen Haçlı Seferi’ni yöneten şeytan imparatorluğu” diye tanımlamıştı. Masri’nin, Mısır’ın öldürülen Devlet Başkanı Enver Sedat’a yönelik suikasta karıştığı iddiasıyla cezaevinde yattığı sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!